Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO V centre Bukurešti núdzovo pristál americký armádny vrtuľník: Zablokoval kruhový objazd

Na kruhovom objazde pristál vrtuľník
Na kruhovom objazde pristál vrtuľník (Zdroj: FOTO TASR - Agerpres/Silviu Matei)

BUKUREŠŤ- V centre rumunského hlavného mesta Bukurešť vo štvrtok núdzovo pristál americký vrtuľník. Helikoptéra typu Black Hawk zablokovala kruhový objazd neďaleko námestia Charlesa de Gaulla. Informovala o tom agentúra Agerpress.

Štvrtkový incident sa odohral počas cvičného letu, ktorý bol súčasťou príprav na rumunský Národný deň letectva. Podľa miestnej polície helikoptéra pri núdzovom manévri poškodila dve autá a dva stĺpy verejného osvetlenia. Incident si podľa bulharských médií nevyžiadal žiadne obete ani zranených. Na miestne však zasahovali všetky zložky integrovaného záchranného systému.

Veľvyslanectvo Spojených štátov v Bukurešti oznámilo, že incident podrobne sleduje. "Podľa našich informácií nedošlo (pri incidente) k žiadnym zraneniam. Na riešení situácie spolupracujeme s našimi rumunskými partnermi a ďalšie informácie poskytneme, keď budú k dispozícii", uviedlo veľvyslanectvo vo vyhlásení. UH-60 Black Hawk je dvojmotorová, štvorlistová, stredne ťažká viacúčelová helikoptéra, ktorú vyrába americká spoločnosť Sikorsky Aircraft.

Viac o téme: Kruhový objazdPristátieVrtuľník Bukurešť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu