Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

AKTUÁLNE Za ľudí diskutujú o budúcnosti: Marcinková ostro kritizuje Remišovú, TAKTO sa to nerobí!

Vedenie strany Za ľudí diskutuje o budúcom vývoji Zobraziť galériu (4)
Vedenie strany Za ľudí diskutuje o budúcom vývoji (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák, Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predstavitelia strany Za ľudí sa v nedeľu večer zišli v Piešťanoch na neformálnom stretnutí. Potvrdili to viacerí poslanci tejto strany. Diskutujú o budúcom vývoji.

ARCHÍVNE VIDEO Situácia je neprehľadná pre všetkých, tvrdí Mária Kolíková o aktuálnom stave v strane Za ľudí

Situácia je neprehľadná pre všetkých, tvrdí Mária Kolíková o aktuálnom stave v strane Za ľudí (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Frakciu okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej na stretnutí zastupuje okrem nej samotnej aj podpredseda a štátny tajomník rezortu Michal Luciak. Podpredseda strany Juraj Šeliga uviedol, že na stretnutí je okrem šéfky strany Veroniky Remišovej a Kolíkovej aj predsedníčka poslaneckého klubu Jana Žitňanská a ďalší členovia predsedníctva strany.

Juraj Šeliga
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

V uplynulom týždni skupina okolo Kolíkovej žiadala stretnutie vedenia strany. Ešte predtým Remišová chcela pozvať straníkov na priateľské stretnutie na chate. Na to Kolíková reagovala vyjadrením, že situáciu chata nevyrieši.

Tlačová konferencia strany Za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Poslankyňa a členka predsedníctva Vladimíra Marcinková na stretnutí nie je, no uviedla, že Remišová už dva mesiace nezvolala predsedníctvo strany, ani užšie vedenie, ktoré sa zvyklo stretávať každé dva týždne. "Naša frakcia navrhla stretnutie užšieho vedenia za účelom definitívneho vyriešenia situácie. Veronika Remišová sa na stretnutie nedostavila. Namiesto snahy o konštruktívne rokovanie verejnosti podsúva formát ´chaty a neformálnych stretnutí´ ako riešenie mimoriadne vážnej situácie, do ktorej stranu priviedla svojím vedením a odmietaním zvolania najvyššieho orgánu strany, snemu," skonštatovala.

Vladimíra Marcinková
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

V strane Za ľudí je už dlhšie rozkol, ktorý sa prehĺbil po vládnej kríze. Nespokojní členovia strany okolo Kolíkovej si vytvorili frakciu v strane a žiadajú zvolať snem, na ktorom by sa volilo nové vedenie Za ľudí. Hovoria o septembrovom termíne. Jeho zvolanie žiadajú aj niektoré krajské organizácie. Remišová zatiaľ snem nezvolala. Svoj záujem o post šéfa strany nedávno prejavil Šeliga, pre Remišovú je kompromisným kandidátom.

Viac o téme: StretnutieBudúcnosťDiskusiaVedeniePiešťanyVeronika RemišováMária KolíkováJuraj ŠeligaZa ľudíVladimíra Marcinková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu