Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KRÁSNE gesto slovenských vojakov: Z výhry vo vedomostnej súťaži kúpili špeciálny prístroj pre kolegu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB / Ministerstvo obrany Slovenskej republiky)

BRATISLAVA – To sa tak často nevidí. Pred časom sa vojaci zo slovenských Ozbrojených síl rozhodli pre dobrý skutok. Zapojili sa do vedomostnej súťaže, kde vyhrali pekný balík peňazí. Ten si však nerozdelili, ale celú výhru darovali kolegovi, ktorý potreboval špeciálnu techniku.

Aj keď koronakríza má prevažne svoje negatíva, ľudia si ju môžu zapamätať aj v dobrom. A to najmä pre súdržnosť, ktorú sme viackrát ukázali ako národ.

Takúto súdržnosť ukázali aj vojaci Ozbrojených síl SR, ktorí sa pred časom zapojili do známej televíznej vedomostnej súťaže na RTVS. Ich motiváciou bola jasná – pomoc pre svojho kolegu, p. Kováča, ktorý je, žiaľ, pripútaný na lôžko. Bolo úžasné vidieť ich motiváciu a odhodlanie nezištne pomôcť,“ napísalo na sociálnej sieti ministerstvo obrany.

KRÁSNE gesto slovenských vojakov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Ministerstvo obrany Slovenskej republiky)

Podľa rezortu sa im tak podarili dve veľké víťazstvá – nielen ukázať, že vojenská rodina ostáva spolu v dobrom aj v zlom, ale vyzbierať dostatok peňazí, ktoré darujú svojmu kolegovi. Vďaka výhre sa im totiž podarilo získať dostatok financií na kúpu špeciálneho notebooku, ktorý umožní p. Kováčovi komunikovať s okolím.Osobne mu ho odovzdali kolegovia/súťažiaci - vojačky Katka a Marcelka spolu s bratmi Mlynárovcami, ministrom obrany Jaroslavom Naďom,“ uviedli z rezortu obrany.

Galéria: KRÁSNE gesto vojakov: Z výhry vo vedomostnej súťaži kúpili špeciálny prístroj pre kolegu

Pomocná ruka Ozbrojených síl má aj ďalší rozmer. Vojakom a vojačkám sa totiž podarilo vysúťažiť aj ďalšie financie. „Tie spolu s príspevkom Vojenskej podpornej nadácie a tiež moderátora súťažnej televíznej relácie, veľmi pomôžu. Obrovská vďaka, sme na vás hrdí,“ uzavrelo ministerstvo obrany.

Samotní vojaci na sociálnej sieti napísali, že sú radi, že mohli pomôcť.

KRÁSNE gesto slovenských vojakov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Ministerstvo obrany Slovenskej republiky)

"Profesionálni vojaci vyhrali v súťaži 4 073€. Moderátor Andrej Bičan prispel na pomoc pánovi Kováčovi 250€ a Vojenská podporná nadácia darovala 359,79€," uviedlo ministerstvo obrany pre Topky.sk. Podľa slov hovorkyne rezortu Martiny Kovaľ Kakaščíkovej Vojenská podporná nadácia pomáha vojamom v núdzi už roky. "Ide o rodiny pozostalých vojakov, zdravotné znevýhodnených ale posledne to bola aj pomoc verejnosti - obyvateľom zasiahnutých tornádom na Morave," vysvetlila hovorkyňa. 

Viac o téme: PomocVojaciMinisterstvo obranyVedomostná súťažVýhra vo vedomostnej súťaži
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu