Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Remišová sa tvrdo pustila do opozičných strán: Predstavitelia Smeru a Hlasu mali zneužívať políciu

Vicepremiérka a ministerka investícií a informatizácie Veronika Remišová Zobraziť galériu (2)
Vicepremiérka a ministerka investícií a informatizácie Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Zverejnené informácie z policajného vyšetrovania a výpovedí spolupracujúcich obvinených ukazujú, že najvyšší predstavitelia a spojenci Smeru-SD a Hlasu-SD mali zneužívať políciu na diskreditáciu a stíhanie politických oponentov. Rovnako ich mali zneužívať aj na krytie a nevyšetrovanie svojich ľudí. Počas utorňajšej tlačovej konferencie to uviedla vicepremiérka a ministerka investícií a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) s tým, že zistenia majú podľa nej mimoriadne závažný charakter.

"Je neprijateľné, aby sa na Úrade vlády stretával Robert Fico (Smer-SD) s najvyššími predstaviteľmi orgánov činných v trestnom konaní a dohadovali si diskreditáciu, stíhanie, vyšetrovanie politických oponentov," povedala Remišová. Poznamenala, že tak to bolo v prípade Andreja Kisku a Igora Matoviča (OĽANO).  

Tlačová konferencia Veroniky Remišovej (Zdroj: Vlado Anjel)

Uviedla, že už ako opozícia tvrdili, že štátne zložky mali byť zneužívané na vyšetrovanie alebo nevyšetrovanie politicky citlivých káuz a na diskreditáciu nepohodlných ľudí. "Podozrenia, ktoré sa momentálne vynárajú, už sú otázkou trestnoprávnou a vyžadujú si plnú pozornosť polície aj prokuratúry," uviedla. Podľa Remišovej Fico má čo vysvetľovať občanom aj orgánom činným v trestnom konaní.  V tejto súvislosti nebude podávať trestné oznámenie.

Veronika Remišová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Spravodajský portál Aktuality.sk v posledných dňoch informoval o utajených schôdzkach za éry premiéra Roberta Fica.  Odvoláva sa pritom na výpoveď väzobne stíhaného bývalého šéfa finančnej správy Františka I. i ďalších spolupracujúcich obvinených. Na stretnutiach sa mali zúčastniť vrcholní predstavitelia štátu, polície i finančnej správy. Koordinovať sa na nich malo vyšetrovanie a diskreditácia bývalého prezidenta Andreja Kisku či Igora Matoviča, ktorý je v súčasnosti ministrom financií. Fico opakovane označuje výpovede spolupracujúcich obvinených, takzvaných kajúcnikov, za zmanipulované.

Viac o téme: Smer-SDVeronika RemišováHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu