Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pol tony marihuany: Zarobili by 14 miliónov!

Túto marihuanu policajti zhabali v novembri 2006 v nitrianskom laboratóriu.
Túto marihuanu policajti zhabali v novembri 2006 v nitrianskom laboratóriu.

NITRA - Prišli o veľké peniaze a hrozí im basa 20 až 25 rokov! Predajom takmer pol tony kvalitnej marihuany, ktorú policajti zhabali v Nitre, by drogoví díleri na čiernom trhu zarobili 14 miliónov Sk (425-tisíc €). Vyšetrovanie prípadu s rekordným množstvom drogy sa skončilo.

Pri razii policajti v najväčšej výrobni marihuany v Európe zhabali takmer 500 kg rastlín a 15 kg vysušenej marihuany, ktorá by sa na čiernom trhu dala predať za 14 miliónov Sk (42 500 €). „Vyšetrovanie prípadu, ktorým sa zaoberal Úrad boja proti organizovanej kriminalite, je skončené. Polícia prípad odovzdala prokuratúre,“ povedal hovorca policajného prezídia Martin Korch.

V starej hale bývalého mäsokombinátu v novembri 2006 zatkli troch Rakúšanov a piatich Maďarov, ktorí sú vo vyšetrovacej väzbe. Polícia za organizátorov obrovského kšeftu považuje Romana M. (40) a Roberta M. (57) z Wolfstahlu v Rakúsku. Obidvom v prípade dokázania viny na súde hrozí trest až 25 rokov. Tretím obvineným Rakúšanom je syn Romana - Thomas (18). Piati Maďari (25 až 41), ktorí sú tiež vo väzbe, pracovali v nitrianskom laboratóriu za veľké peniaze. Za týždeň zarobili vyše 24-tisíc Sk (800 €). Za tieto peniaze však museli pracovať ako novodobí otroci - objekt nesmeli opustiť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu