Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ruský diplomat zrazil ženu na parkovisku v Bratislave: Dychovú skúšku odmietol a odišiel!

Na diplomatickú imunitu je aj polícia krátka. Zobraziť galériu (2)
Na diplomatickú imunitu je aj polícia krátka. (Zdroj: SITA/Marek Mrviš, YouTube/Móra-Net Televízió)

BRATISLAVA - Minulý piatok večer došlo na parkovisku supermarketu blízko bratislavskej Patrónky k nehode, ktorá sa mohla skončiť tragicky. Auto s diplomatickými značkami tam zrazilo staršiu ženu a podľa svedkov mal byť vodič opitý a jazdiť krížom-krážom. Identitu muža sa podarilo odhaliť a priebeh vyšetrovania mnohých asi nepoteší.

Politológ o vyhostení ruských diplomatov: Špiónov môže byť viac! VIDEO Darček od slovenského aktivistu

Podľa portálu tvnoviny.sk zrazená žena skončila kvôli ošetreniu zranení v nemocnici. O incidente na parkovisku bola informovaná aj polícia. 

Anton Goriev
Zobraziť galériu (2)
Anton Goriev  (Zdroj: YouTube/Móra-Net Televízió)

"Môžem potvrdiť, že včera krátko pred 20.00 hod došlo na parkovisku obchodného domu v Mlynskej Doline k zrážke osobného motorového vozidla zn. Volkswagen a 51-ročnej chodkyne. Žena bola prevezená privolanou RZP k ošetreniu do jednej z bratislavských nemocníc. Nakoľko vodičom bola osoba požívajúca výsady a imunity vyplývajúce z jej funkcie (v zmysle Viedenského dohovoru o konzulárnych stykoch) trestné stíhanie začaté nebolo. Dopravná nehoda je momentálne v štádiu vyšetrovania," uviedol v sobotu pre portál bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff. Diplomat sa rodine zrazenej ženy ospravedlnil.

Denník Plus Jeden Deň prišiel s odhalením, že uvedeným vodičom mal byť prvý tajomník ruského veľvyslanectva v Bratislave Anton Goriev, ktorého auto pravým spätným zrkadlom zasiahlo ženu nakladajúcu nákup. Dychovú skúšku odmietol s odvolaním sa na diplomatickú imunitu a z miesta činu odišiel. Viacerí Bratislavčania priznali, že v tejto lokalite majú svoje skúsenosti s opitými diplomatmi za volantom.

VIDEO Anton Goriev sa ešte ako ruský konzul v Budapešti zúčastnil na slávnostnom odhalení pamätného stĺpa kozmonautovi Jurijovi Gagarinovi v roku 2016 v maďarskej obci Ásotthalmon. Vystúpenie má na konci záznamu.

Viac o téme: NehodaDiplomatPolícia RuskoBratislavaAnto Goriev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu