Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zuzana Čaputová: Darovanie krvi je prejavom solidarity

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Darovanie krvi je prejavom solidarity. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová na druhom ročníku Prezidentskej kvapky krvi s tým, že oceňuje každého človeka, ktorý sa rozhodne darovať krv.

"Som veľmi rada, že sa dnes uskutočnil druhý ročník darovania krvi v Prezidentskom paláci. Je to nová, mladá tradícia, ale veľmi dôležitá," povedala hlava štátu.

Medicínska riaditeľka Národnej transfúznej služby Nataša Chovancová hovorí, že sú vďační za to, že prezidentka venuje pozornosť darcovstvu krvi. Je pre nich tiež potešujúce, že sa v Prezidentskom paláci zaviedla "malá oslava" darcovstva krvi.

Motto tohtoročnej kampane znie 'Daruj krv, aby svet stále pulzoval!'. Chce poukázať na to, akí dôležití sú dobrovoľní darcovia krvi pre udržanie chodu sveta, zachraňovanie životov a zlepšovanie zdravia druhých, pričom tento rok sa špeciálne sústredí na mladých ľudí, priblížil hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Druhý ročník Prezidentskej kvapky krvi prebieha od piatka rána. Prvýkrát sa podujatie konalo v júni 2020. Prezidentskú kvapku krvi organizuje Kancelária prezidenta SR v spolupráci s NTS SR.

Ako prezidentka popoludní informovala na sociálnej sieti, krv v Prezidentskom paláci v piatok darovalo 46 ľudí. "Mimoriadne si vážim, že 15 z nich tak urobili prvýkrát," uviedla Čaputová. Poďakovala sa zároveň všetkým, ktorí sa na druhom ročníku Prezidentskej kvapky krvi zúčastnili.

2. ročník Prezidentskej kvapky krvi (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Viac o téme: KrvPrezidentkaDarovanie krviZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu