Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Ministerstvá chcú spustiť očkovanie detí: Začať by sa malo v najbližších dňoch

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR plánuje spustiť očkovanie detí od 12 rokov do 15 rokov už v najbližších dňoch. Potvrdila to hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

"Očkovanie bude buď v ambulanciách pediatrov, alebo vo vakcinačných centrách, rezort v súčasnosti pracuje na detailoch," priblížila.

Doplnila, že deti od 12 rokov sa budú očkovať vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech v zmysle odporúčania od Európskej liekovej agentúry (EMA). Prihlasovať sa budú cez prihlasovací formulár na www.korona.gov.sk. Na očkovanie sa budú musieť dostaviť s rodičmi.

Pridá sa aj ministerstvo školstva

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu sa bude špeciálne venovať téme očkovania detí od 12 rokov, ktoré by malo byť povolené v najbližších dňoch. Avizoval to šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS) počas pondelňajšieho pracovného výjazdu na Liptove. Zdôraznil, že plánujú vysvetľovať dôležitosť očkovania, aby v septembri bolo v školách bezpečné prostredie. Aktuálnu situáciu označil za dobrú.

Minister ostatné týždne cestuje po Slovensku, aby spoznal situáciu v školách. "Zo všetkých strán počúvame iba pozitíva, všetci sa, samozrejme, tešili do škôl. Situácia je dobrá, skôr sa pripravujeme na september. Príprava spočíva na jednej strane v očkovaní, či už učiteľov alebo zamestnancov škôl cez stabilné miesta alebo výjazdové autobusy, ktoré máme v rámci Bratislavy. Na druhej strane sú to bezpečnostné opatrenia, ktoré chystáme od septembra," uviedol.

KORONAVÍRUS Ministerstvá chcú spustiť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Podľa primátora Liptovského Hrádku a šéfa Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislava Trégera hovorili počas pracovného stretnutia aj o kapitálových výdavkoch, ktoré sú dôležité na rekonštrukcie v školách, či o personálnych problémoch. "Dotkli sme sa aj témy asistentov učiteľov, tu pociťujeme veľký deficit. Spomenuli sme tiež výchovno-vzdelávacie ciele a metodiku vyučovania. Ideme do digitálnej doby, tá by mala deti pripraviť na úplne inú situáciu v praxi," načrtol Tréger.

Viac o téme: OčkovanieMinisterstvo zdravotníctvaPandémiaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu