Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Chladné počasie nám stále nedá pokoj: SHMÚ varuje, v noci sa môže objaviť prízemný mráz!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V noci na utorok sa môže v niektorých okresoch stredného a východného Slovenska vyskytnúť prízemný mráz. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu prvého stupňa.

Výstraha platí pre Žilinský, Banskobystrický, Prešovský a Košický kraj. Meteorológovia upozorňujú, že v noci a nadránom sa vo výške päť centimetrov nad povrchom ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu nula až mínus dva stupne Celzia. "Takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny," varuje SHMÚ.

Výstraha SHMÚ
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Na Záhorí sa prízemný mráz objavil už dnes

V Kuchyni na Záhorí v pondelok ráno pri zemi namerali -0,9 stupňa Celzia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

"V chladnom vzduchu počas noci na pondelok klesla v Kuchyni pri vyjasnení a zoslabnutí vetra teplota vzduchu vo výške dva metre nad povrchom na 3,2 stupňa Celzia," spresnili meteorológovia s tým, že pri zemi vo výške päť centimetrov nad povrchom bolo nadránom -0,9 stupňa Celzia. Zaznamenali tam teda prízemný mráz.

Viac o téme: PočasieVýstrahaPredpoveďSHMÚPrízemný mráz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu