Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zástupca špeciálneho prokurátora vyjadruje podporu vyšetrovateľom a operatívnym pracovníkom NAKA

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Peter Kysel
Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Peter Kysel (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

BRATISLAVA – Boj o spravodlivosť je na najťažšej križovatke, enormná snaha časti spoločenských a politických špičiek vrátiť krajinu do čias „našich ľudí“ v súčasnosti vrcholí. V súvislosti s diskusiou a naznačovaním možnej manipulácie vyšetrovania závažných káuz to uviedol zástupca špeciálneho prokurátora Peter Kysel.

Za Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zároveň vyjadril podporu vyšetrovateľom a operatívnym pracovníkom NAKA, odhaľujúcim závažnú trestnú činnosť s možným presahom do najvyšších sfér verejného života.„Obava, ako ďaleko a ako vysoko budú viesť v súčasnosti vedené trestné stíhania, rezultuje v snahu škandalizovať skúsených, čestných a odvážnych vyšetrovateľov, ktorí úspešne odstíhali najnebezpečnejšie zločinecké skupiny na Slovensku. Táto snaha však nesmie byť úspešná,“ zdôraznil Kysel. "Za prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry vyjadrujeme vyšetrovateľom a operatívnym pracovníkom plnú podporu,“ uviedol.

Kysel pripomína v tejto súvislosti i štvrtkové (27. 5.) vyhlásenie vyšetrovateľov a operatívcov NAKA z pracovnej skupiny „Očistec“, v ktorom sa dôrazne ohradili voči útokom spochybňujúcim integritu nimi vedených trestných stíhaní.

„Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry vyjadrujú presvedčenie, že trestné stíhania touto pracovnou skupinou sú vedené v súlade s trestným poriadkom a za plného rešpektovania práv obhajoby. Neevidujeme žiaden dôkaz o manipulácii s dôkazmi alebo o snahe „zosúlaďovať“ výpovede spolupracujúcich obvinených alebo svedkov. Výpovede spolupracujúcich obvinených sú vždy predmetom ďalšieho overovania a verifikácie v procese dokazovania,“ dodal Kysel.

Viac o téme: ProkuratúraKauzyÚŠPNAKAOčistecPeter Kysel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu