Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Prvé uvoľnenie opatrení a mladí sa neudržali: ÚTOK na políciu a naháňačka po vlastných v Starom Meste

Nepokoje v Starom Meste po uvoľnení opatrení. Zobraziť galériu (2)
Nepokoje v Starom Meste po uvoľnení opatrení. (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Slováci boli dlhé mesiace uväznení v pravidlách lockdownu a prísnych opatrení kvôli pandémii nového koronavírusu. Po zlepšení situácie sa karta obrátila a zrušenie núdzového stavu dalo viacerým podnikom zelenú, aby mali otvorené dlhšie, ako do deviatej hodiny večernej. To sa okamžite prejavilo v uliciach hlavného mesta, kde okamžite vznikla jedna vážna roztržka.

Vaše tipy

Aktualizácia 17:20

Video z incidentu zdieľa aj bývalý hokejista a v týchto dňoch policajt Boris Valábik, ktorý komentuje, že v tejto situácii sa skĺbila "zbabelosť s neférovosťou".

KORONAVÍRUS Prvé uvoľnenie opatrení
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagra.com/borisvalabik)

Aktualizácia 16:44

Polícia na sociálnej sieti už oznamuje, že po páchateľovi z videa pátra. "Policajti prvého bratislavského okresu pátrajú po totožnosti osôb, ktoré by svojimi informáciami mohli napomôcť k objasneniu trestného činu útoku na verejného činiteľa, ku ktorému došlo v priebehu uplynulého víkendu pred Starou tržnicou v centre Bratislavy," píše polícia v statuse.

Svedčí o tom video, ktoré vzniklo v mestskej časti Staré Mesto, kde sa po uvoľnení opatrení vo veľkom zhromaždila mládež. Tá zrejme oslavovala koniec niekoľkomesačnej uzávierky podnikov a aj keď nie sú ešte otvorené diskobary a podobné prevádzky, viacerí neváhali a išli si večer do mesta "vyhodiť z kopýtka".

Mladík si trúfol na mestských policajtov

Na mieste, kde sa pri veľkom dave mladíkov pristavila mestská polícia, sa však odohralo niečo šokujúce. Vzduchom padali aj vulgarizmy až to jeden z mladých, povzbudených mladíkov nevydržal a na políciu zobral železnú konštrukciu, ktorú po príslušníkoch hodil. 

Výtržnosti v Starom meste v Bratislave po uvoľnení protipandemických opatrení (Zdroj: Tip čitateľa)

Naháňačka po ulici

Hneď na to sa mladík rozbehol preč a za ním sa rozbehli aj napadnutí príslušníci mestskej polície. Okresné riaditeľstvo v Bratislave sme ohľadom tohto činu okamžite oslovili. "Vami uvedeným prípadom zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I, vec je evidovaná ako podozrenie z trestného činu útoku na verejného činiteľa. Bližšie informácie nie je možné v súčasnosti poskytnúť," povedal pre Topky hovorca KR PZ v Bratislave Michal Szeiff.

Koniec núdzového stavu

Núdzový stav na Slovensku sa skončil uplynutím 14. mája 2021. Trval dlhých takmer osem mesiacov, keďže bol vyhlásený začiatkom októbra 2020. Zrušením núdzového stavu prestáva platiť aj zákaz vychádzania. Rozhodla o tom v piatok vláda. Mimoriadna situácia vyhlásená 11. marca trvá naďalej i po ukončení núdzového stavu.

Vláda po ôsmich mesiacoch definitívne oznámila koniec núdzového stavu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: OpatreniaMestská políciaUvoľnenieútok BratislavaKoronavírusStaré mesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu