Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragická križovatka si vyžiadala ďalšiu obeť: Muž (†33) podľahol zraneniam po včerajšej nehode

Tragická nehoda pri Turni nad Bovdou Zobraziť galériu (3)
Tragická nehoda pri Turni nad Bovdou (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

TURŇA NAD BODVOU – K tragickej dopravnej nehode, pri ktorej prišiel o život 33-ročný muž, došlo v utorok (4. 5.) predpoludním na ceste I/16 pri Turni nad Bodvou (okres Košice-okolie). Muž podľahol zraneniam, ktoré utrpel ako spolujazdec na zadnom sedadle osobného auta, do ktorého zozadu narazila dodávka, informovala polícia.

Nehoda sa stala krátko pred 10.30 h tesne pred trojramennou križovatkou s cestou III/3329. Vo vozidle zn. Mazda, ktoré odbočovalo doľava do Turne nad Bodvou, sa nachádzali aj 52-ročná spolujazdkyňa a 62-ročný vodič.

Tragická nehoda pri Turni
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

"Žena podľa predbežnej lekárskej správy utrpela zranenia s dobou liečenia a práceneschopnosti do šiestich týždňov, vodič sa zranil iba ľahko," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Do zadnej časti tohto auta narazilo nákladné vozidlo zn. Ford Ducato, ktoré viedol 20-ročný vodič z Maďarska. Podľa polície sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke. Tento vodič sa podľa predbežnej lekárskej správy zranil iba ľahko.

Tragická nehoda pri Turni
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Dychová skúška na prítomnosť alkoholu bola u oboch šoférov negatívna. Počas dokumentovania nehody policajti na nevyhnutne potrebný čas cestu uzavreli a dopravu riadila polícia. Vyšetrovateľ v danej súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia v jednočinnom súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví. "Presná príčina dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti, ale i miera zavinenia jednotlivých účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," konštatovala Ivanová. Podľa polície na rovnakom úseku cesty za uplynulé dva roky vyhasol už šiesty ľudský život.

Zásah vrtuľníka pri nehode na D2 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Viac o téme: NehodaAutoDodávkaPolícia Turňa nad Bodvou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu