Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

SPP zaplatí škody po výbuchu plynu v dome v Krompachoch

Pri výbuchu domu v Krompachoch pred rokom zomreli dvaja ľudia.
Pri výbuchu domu v Krompachoch pred rokom zomreli dvaja ľudia.

BRATISLAVA - Spoločnosť SPP - distribúcia, a. s. zaplatí škody, ktoré vznikli pri vlaňajšom februárovom výbuchu v rodinnom dome v Krompachoch. Pri výbuchu zomreli matka a dcérka, malý Jakub Ringoš skončil v nemocnici s ťažkými popáleninami.

"Z titulu občiansko-právnej zodpovednosti za prevádzkovanie distribučnej siete je SPP – distribúcia, a. s. pripravená nahradiť škody vzniknuté pri tejto nešťastnej udalosti. Z tohto dôvodu v súčasnosti SPP- distribúcia, a.s. rokuje so zástupcom ostatných poškodených strán o náhrade škody," informovala agentúru SITA hovorkyňa SPP Dana Kršáková.

Polícia pozastavila trestné stíhanie z dôvodu, že skutok nie je trestným činom. Spoločnosť v tejto súvislosti zdôrazňuje, že predmetom vyšetrovania bola trestnoprávna zodpovednosť, teda určenie konkrétneho páchateľa (fyzickej osoby) zodpovedného za vznik tejto nešťastnej udalosti a nie zodpovednosť za prevádzku distribučnej siete, ktorá vyplýva vlastníkovi zariadenia zo zákona o energetike. Prevádzka distribučnej siete teda podľa SPP znamená objektívnu, občiansko-právnu zodpovednosť, nie trestnoprávnu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu