Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Emil a Jakubko Ringošovci: Pri hroboch milovaných si poplačú každý deň

K hrobom Moniky a Lenky chodia Jakubko s Emilom každý deň. Zobraziť galériu (2)
K hrobom Moniky a Lenky chodia Jakubko s Emilom každý deň. (Zdroj: Nový Čas)

KROMPACHY - Bolestná spomienka! Presne rok uplynul od výbuchu plynu v rodinnom dome v Krompachoch. Pod sutinami zahynula Monika Ringošová († 33) s dcérkou Lenkou († 5). Obrovské šťastie mal Jakubko (10), ktorý utrpel len popáleniny. Je zarážajúce, že ani po 365 dňoch nie je známy vinník tragédie.

Emilovi Ringošovi (34) a Jakubkovi (10) pri návšteve cintorína a miesta tragédie zakaždým vhŕknu slzy do očí. „Sme smutní, veľmi nám chýbajú,“ hovoria smutne otec so synom. „Najhoršie sú sviatky, najmä Vianoce,“ dodal Emil Ringoš, ktorý včera zapálil sviečky aj pri ruinách domu. „Stena tu ostane ako spomienka, zachránila Jakubkovi život. Všetko ostatné chceme tento rok vyčistiť,“ dodáva E. Ringoš.

Hnevá ho, že doteraz nevie výsledky vyšetrovania a príčiny výbuchu. „Život to Monike a Lenke nevráti, ale chceme s Jakubkom konečne vedieť pravdu, prečo museli zomrieť! Najprv nám sľubovali výsledky do mesiaca, neskôr do polroka, a dnes je to už rok a stále nič nevieme,“ konštatuje E. Ringoš, ktorý okrem pomoci celého Slovenska, stretol sa aj so závisťou neprajníkov.

Jakubko s otcom zapálili sviečky aj na hrobe milovanej sestričky a mamičky. „S ockom sme tu každý deň. Občas sa aj sám zastavím, keď idem zo školy domov,“ smutne hovorí Jakubko, ktorý po výbuchu utrpel popáleniny druhého a tretieho stupňa na 35 percentách tela. Ani po roku nie je jeho zdravotný stav najlepší, čaká ho ešte niekoľko operácií.

Stále bez výsledku!

K výbuchu plynu v rodinnom dome v Krompachoch došlo 2. februára 2007. Polícia oslovila znalca, ktorého z prípadu odvolali na žiadosť Slovenského plynárenského podniku. Ďalší posudok vypracoval Ústav súdneho inžinierstva v Žiline. Trvalo to pol roka. Napriek tomu vyšetrovanie nebolo ukončené. Podľa našich informácií by výsledky mohli byť známe do dvoch týždňov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu