Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Jakubkovi Ringošovi pribudlo 21 súrodencov

Jakubko Ringoš spolu so svojimi spolužiakmi a triednou učiteľkou Otíliou Ondášovou Zobraziť galériu (2)
Jakubko Ringoš spolu so svojimi spolužiakmi a triednou učiteľkou Otíliou Ondášovou (Zdroj: Nový Čas)

KROMPACHY - Spolužiaci z triedy sú pre Jakubka Ringoša (10) z Krompách ako bratia a sestry. Keď po výbuchu domu, v ktorom zahynuli jeho mama Monika († 33) a sestra Lenka († 5), ležal v nemocnici, boli mu obrovskou oporou. Rovnako aj po návrate do školy.

„Vitaj v škole!“ ozvalo sa z ich hrdiel, keď prišiel po viac ako mesiaci medzi nich. Pomáhali mu nielen dohnať učivo, ale aj znova nájsť chuť do života a zaceliť obrovské rany v jeho duši. Jeho spolužiaci sa stali víťazmi Detského činu roka v kategórii Pomoc rovesníkom. Na toto ocenenie ich navrhol sám Jakubko.

„Dnes je nás v rodine o 21 viac...“ píše v liste Jakubko Ringoš. List napísal spolu s triednou učiteľkou Otíliou Ondášovou, keď začul v školskom rozhlase, že sa dá prihlásiť do súťaže Detský čin roka. Časť listu napísala samotná učiteľka, zvyšok Jakubko.

Ten sa v ňom akoby vyznával zo svojich pocitov mamičke a sestričke. „So spolužiakmi som šťastný v škole aj mimo nej a bolesť za vami sa dá čiastočne vydržať aj vďaka nim. Preto som sa rozhodol prihlásiť ich do súťaže Detský čin roka a vám chcem povedať, že nie som s ockom sám,“ píše Jakubko.

V tejto kategórii bolo až päť príbehov, no Jakubkov presvedčivo zvíťazil. „Teší ma, že Jakubko má takýchto priateľov. Pomáha nám to prekonať to najťažšie. Najmä teraz pred Vianocami máme čoraz viac smútku v srdciach,“ povedal Jakubkov otec Emil Ringoš (33), ktorý dnes s Jakubkom a niekoľkými jeho spolužiakmi cestujú do Bratislavy, kde zajtra preberú cenu.

K výbuchu plynu v rodinnom dome Ringošovcov došlo začiatkom februára. Jakubko s dedkom tragédiu prežili. Jeho milovaná mamička Monika († 33) aj sestrička Lenka († 5) toľko šťastia nemali.  
Jakubkovi Ringošovi pribudlo 21
Zobraziť galériu (2)

VYŠETROVANIE POKRAČUJE

Polícia ešte stále neukončila vyšetrovanie výbuchu plynu v rodinnom dome Ringošovcov v Krompachoch. Má už k dispozícii znalecký posudok, ten však má až niekoľko stoviek strán. Navyše, vyšetrovateľ v súčasnosti ešte čaká na posudok o výške škôd na okolitých budovách.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu