Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Grendel šokoval slovami v parlamente: Vynútená výmena premiéra je vážnym zásahom do koalície

Zľava podpredseda vlády SR a minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) a minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády SR pre ekonomiku SR Richard Sulík (SaS) Zobraziť galériu (2)
Zľava podpredseda vlády SR a minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) a minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády SR pre ekonomiku SR Richard Sulík (SaS) (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA – Vynútená výmena premiéra je vážnym zásahom do koaličných vzťahov. Pripustil to v piatok podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽANO) v rozprave k programovému vyhláseniu vlády. Vyzdvihol však boj proti korupcii a dodal, že za pokus to stojí.

Poznamenal, že za uplynulý rok zvádzala vláda boj proti korupcii, boj proti pandémii, ale aj tretí boj, ktorý bol podľa jeho slov zbytočný. "To, že sa tu stretávame už po roku a znovu riešime programové vyhlásenie a vyslovenie dôvery vláde, to nespôsobila pandémia. Spôsobili sme si to my sami, a to tým, že sme bojovali s nesprávnym súperom. Bojovali sme sami proti sebe, lebo namiesto ľudí sme sa sústredili na seba," zdôraznil s tým, že myslí koalíciu aj opozíciu.

Premiér Eduard Heger
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Vyhlásil, že vynútená výmena premiéra je vážnym zásahom do koaličných vzťahov. "A tváriť sa, že s nadšením ideme vyslovovať dôveru ďalšej vláde, akoby sa nič nestalo, by bolo falošné. Napriek tomu tvrdím, že za pokus to stojí," dodal Grendel. Je totiž presvedčený, že očista spoločnosti od korupcie je do veľkej miery zásluha vlády súčasnej koalície.

Viac o téme: PremiérIgor MatovičOĽaNOGábor GrendelEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu