Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Drogové úlovky polície: Popradčan vo vlaku prevážal marihuanu, Dolnokubínčan zas predával pervitín

Drogové úlovky polície Zobraziť galériu (4)
Drogové úlovky polície (Zdroj: FB/Polícia SR - Žilinský kraj)

DOLNÝ KUBÍN/MARTIN – Policajti z Dolného Kubína a Martina majú za sebou úspešnú akciu v boji s drogami. Vo vlaku smerujúceho z Vrútok do Ružomberka chytili mladíka, ktorý mal v taške asi 90 dávok marihuany. V súčasnosti už čelí obvineniu, rovnako aj 36-ročný muž, ktorý podľa polície nakupoval pervitín, pričom ho ďalej predával drogovo závislým osobám. 

Roztomilé policajné šteňa: Rastie ako z vody (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky )

Drogy vo vlaku

Muži zákona za pomoci služobného psa odhalili drogy vo vlaku smerujúceho zo železničnej stanice vo Vrútkach do Ružomberka. Pes označil cestovú tašku, ktorú mal pri sebe 29-ročný Popradčan. Ten následne dobrovoľne vydal sklenené fľaše s obsahom neznámej sušenej rastliny. 

Ukázalo sa, že šlo o marihuanu. „Predbežným skúmaním zaisteného materiálu bolo zistené, že ide o marihuanu v množstve, ktoré zodpovedá minimálne 90 jednotlivým bežným dávkam drogy,“ objasnila polícia.

Drogové úlovky polície: Popradčan
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Žilinský kraj)

Mladík už čelí obvineniu z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi.

Nakupoval a predával drogy

Po protidrogovej akcii dolnokubínskych kriminalistov, ktorú vykonali spoločne so žilinskými policajtmi, má na krku obvinenie aj 36-ročný muž z Dolného Kubína. Vyšetrovateľka ho obvinila z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi.

Drogové úlovky polície: Popradčan
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Žilinský kraj)

„Podľa zistených informácií mal 36-ročný muž od doposiaľ nestotožneného zdroja nakupovať drogu "pervitín", ktorú mal následne prechovávať na rôznych miestach a predávať drogovo závislým osobám,“ priblížila polícia.

Drogové úlovky polície: Popradčan
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Žilinský kraj)

Ochrancovia zákona počas prehliadky našli a zaistili 3 zatavené plastové striekačky s obsahom svetlohnedej kryštalickej látky. „Predbežným skúmaním zaisteného materiálu bolo zistené, že ide o pervitín v množstve,  ktoré zodpovedá minimálne 115 jednotlivým bežným  dávkam drogy,“ dodali zástupcovia zákona.

Viac o téme: DrogyPolícia Dolný Kubín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu