Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obvinený Vladimír Pčolinský je opäť pred súdom! Dostane sa exšéf SIS na slobodu?

Na snímke riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský, ktorého privážajú na Špecializovaný trestný súd
Na snímke riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský, ktorého privážajú na Špecializovaný trestný súd (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

PEZINOK - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku rozhoduje vo štvrtok o žiadosti bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského o prepustenie z väzby na slobodu.

Archívne video

Vladimír Pčolinský ide do väzby! (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Neverejný výsluch obvineného je naplánovaný na 9.00 h. Vladimír Pčolinský je právoplatne väzobne stíhaný od 29. marca, keď o tom rozhodol Najvyšší súd SR. Nachádza sa v kolúznej väzbe. Podľa obhajkyne Vladimíra Pčolinského Evy Mišíkovej dôvody na väzobné stíhanie jej klienta už pominuli. Sudca pre prípravné konanie by sa mal podľa informácií v najbližšom období zaoberať aj žiadosťou o prepustenie z väzby spoluobvineného exnámestníka SIS Borisa Beňu.

Exriaditeľa tajnej služby zadržali príslušníci NAKA 11. marca a obvinili ho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára vo výške 40.000 eur.

Pčolinského usvedčuje jeho námestník: Úplatok 40-tisíc eur v gumičke! Exriaditeľ SIS dostal anonymný list

Úplatok mal byť údajne za to, aby SIS nesledovala Zoroslava Kollára. Vypovedajú voči nemu dvaja svedkovia - kajúcnici Boris Beňa a bývalý šéf Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovít Makó. Minulý týždeň mu pribudlo ďalšie obvinenie z korupčného skutku, ktorého sa mal dopustiť v roku 2020. Obvinenia odmieta.

Viac o téme: PrepustenieSúd SISVladimír Pčolinský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu