Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slová o "vlezprdelke" aj ďalšie urážky: Voliči útočia na mladého poslanca OĽaNO! Bojí sa o život

Andrej Stančík Zobraziť galériu (3)
Andrej Stančík (Zdroj: Andrej Stančík, archív)

BRATISLAVA - Zažívajú ich známe tváre a politici nie sú výnimkou. Vyhrážkam a nadávkam výrazne napomáha aj online prostredie. Útoky, na ktoré by na ulici chýbala odvaha, sa jednoducho píšu spoza klávesnice. Svoje o tom vie aj mladý poslanec z klubu OĽaNO Andrej Stančík (25). Bojí sa o život a kde je podľa neho hranica?

Je mladý a v parlamentnom klube OĽaNO zastupuje liberálne krídlo. Jeho doménou je pritom práve online priestor, ktorý mu zaručil nebývalú a často aj (ne)chcenú pozornosť. Na jednom zo svojich pravidelných streamov sa objavil bez nohavíc, následne sa mu podarilo politické vody rozvíriť, keď verejne nazval Roberta Fica (Smer-SD) komunikačným géniom. Pozornosti neušiel ani jeho posledný stream, kde odpovedá na otázky verejnosti. Našli sa totiž osoby, ktoré ho pomerne tvrdo urážali. 

Andrej Stančík (OĽaNO) o svojom odchode z hnutia (Zdroj: Andrej Stančík pre Topky)

Stančík začal svoj nedeľný stream optimisticky a v dobrej nálade: „Vitajte na našom pravidelnom livestreame v nedeľu o šiestej, kde aj dnes budem odpovedať na vaše otázky ohľadom aktuálnej politickej situácie." Horšie naladení však boli občania, ktorých zaujímal postoj liberálneho poslanca voči Rusku. Zaujímal ich aj názor na vyhostenie ruských agentov s diplomatickým krytím. Stančík verejnosti vysvetlil, že s Ruskom žiaden problém nemá, skôr naopak. "Ja som rusofil," poznamenal vo svojej otvorenej odpovedi s tým, že pozitívny vzťah k Rusku automaticky neznamená, že je zástancom aj politického režimu. 

Andrej Stančík sa rozhodol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Andrej Stančík, archív)

Olajno aj vlezdoprdelka

I tak sa však našli takí, ktorým sa odpoveď málila a do poslanca sa poriadne pustili. „Ty matelkovec, naďofil, vlezdoprdelka olajnová…“ reagoval jeden zo sledovateľov, pričom nebol jediný. Pre Topky Stančík potvrdil, že to nie je ojedinelý úkaz. "Pravidelne sa opakujú určité mená, ktoré chodia na moje livestreamy trollovať," povedal otvorene s tým, že keďže otvorene vystupuje proti extrémistickej ĽSNS, chodia mu často aj vyhrážky. "O seba sa nebojím, ale hranicou, ktorá sa nesmie prekročiť, je vyhrážanie sa mojej rodine," poznamenal poslanec otvorene s tým, že keďže vystupuje vo verejnom priestore, tak s útokmi na svoju osobu ráta. 

Andrej Stančík sa rozhodol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Andrej Stančík, archív)

Viac o téme: OĽaNOAndrej Stančík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu