Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Matovič si opäť kopol do Baťovej: FOTO Poslal kyticu... no nie jej! Štipľavé slová, OĽaNO mu kryje chrbát

(Zdroj: TopkyJán Zemiar)

BRATISLAVA - Šéfka ŠÚKL Zuzana Baťová dnes od ľudí dostala desiatky kvetov ako znak vyjadrenia podpory. Kvety jej poslali aj politici a mnohí ju podporujú. Minister financií si však stále ide svoje. Aj on poslal kyticu, no určite nie jej. Neodpustil si ani poriadne štipľavý komentár. OĽaNO mu kryje chrbát

Šéfka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzana Baťová sa stala terčom kritiky ministra financií Igora Matoviča. Už niekoľkokrát sa na jej adresu vyjadril naozaj nevhodne. Slovensko vyjadrilo Baťovej obrovskú podporu, no Matovič si stále ide svoje. Svedčí o tom aj jeho najnovší status venovaný ako inak Baťovej.


Matovičovi to nevyšlo... Dojímavé gesto ľudí! VIDEO Záplava kvetov pre Baťovú, pridali sa aj politici


Matovič poslal kyticu symbolicky, len ako obrázok

Matovič sa teda rozhodol takisto poslať kyticu, ale svojsky a neodpustil si ani poznámky na adresu šéfky ústavu. "Z úcty ku každej skutočnej vedkyni, ktorá vie, že závery každého vedeckého skúmania majú byť za každej situácie postavené len a len na faktoch... a nie na politickej objednávke," napísal Matovič. 

"Vytrúbiť bez akýchkoľvek dôkazov do sveta, že v 40 krajinách je vakcína Sputnik V úplne iná a len nálepku na ampulke má rovnakú, dokáže len ten, komu vôbec nezáleží na dobrom mene slovenskej vedy vo svete. Zakrývať si oči pred krivdou voči výrobcovi vakcíny a zbožťovať páchateľku tejto krivdy dokáže len ten, komu sú pravda, zdravie a životy ľudí úplne ukradnuté," dodal. 

OĽANO stojí za Matovičom a odmieta "hysterické" reakcie

Hnutie OĽANO stojí za ministrom financií Matovičom a odmieta neadekvátne, "až hysterické" reakcie na jeho vyjadrenia. Premiér podľa hnutia vyslovil svoj názor na konanie štátnej inštitúcie. Hnutie tak reagovalo na Matovičovu štvrtkovú tlačovú konferenciu k vakcíne Sputnik V, na ktorej kritizoval ŠÚKL, Baťovú, ale aj prezidentku Čaputovú a novinárov.

Matovič včera zaútočil na novinárov a šéfku ŠÚKL-u: Jej vyjadrenie vraj bolo politikárčenie (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Hnutie OĽANO plne stojí za Igorom Matovičom. Komunikácia každého ministra vychádza z poznatkov, ktorými z titulu svojej funkcie disponuje. Naším cieľom je čo najrýchlejšie očkovať ľudí účinnými a bezpečnými vakcínami. Odmietame neadekvátne, až hysterické reakcie na Igora Matoviča, ktorý len vyjadril svoj názor na konanie štátnej inštitúcie, čo je snáď v demokratickej spoločnosti prirodzené," píše hnutie v stanovisku.

Matovič vo štvrtok informoval, že vakcína Sputnik V prešla všetkými testami Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied. O stanovisku ŠÚKL v tejto súvislosti hovoril ako o politickom blude a opakovane kritizoval šéfku ŠÚKL. Prezidentku Čaputovú označil za zaujatú. Priznal, že zmluvu k nákupu vakcíny nečítal. Pripustil, že ruská strana žiada vrátiť vakcínu, pretože sme za ňu nezaplatili včas.

Viac o téme: KyticaIgor MatovičKoronavírusZuzana Baťová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu