Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na procese s Lehelom Horváthom vypovedalo ďalších šesť svedkov

Lehel Horváth
Lehel Horváth (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Ďalších šesť svedkov vypovedalo vo štvrtok pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku na procese s Lehelom Horváthom, ktorý je označovaný za hrobára zločineckej skupiny sátorovcov. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

V procese by sa malo pokračovať 26. a 28. apríla. ŠTS vo veci pojednával aj v stredu (14. 4.), keď vypovedali traja svedkovia. Naposledy koncom marca pred ŠTS vypovedali odsúdení členovia skupiny sátorovcov Kristián Kádar a Juraj Bugár alias Bugi. Lehel Horváth je aktuálne väzobne stíhaný. ŠTS koncom februára zamietol jeho žiadosť o prepustenie.

Lehel Horváth je okrem vrážd obžalovaný aj zo skutkov podporovania a zosnovania zločineckej skupiny sátorovcov a krádeže 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Medzi zavraždenými je bos skupiny sátorovcov Ľudovít Sátor, k vražde ktorého sa Lehel Horváth v roku 2010 priznal. Telo sa nenašlo, páchatelia mŕtvolu údajne viac ráz vykopali a ostatky premiestňovali. Medzi ostatnými obeťami sú biele kone, ale aj jeden z ďalších bosov gangu Andrej Reisz. Lehel Horváth ho mal zavraždiť v roku 2006 po dohode s ďalšími členmi skupiny. Prvej vraždy Čabu Kariku sa mal dopustiť už v roku 2003. Obete zakopával v areáli bývalého družstva v Čótfe pri Dunajskej Strede.

Viac o téme: ProcesHrobárSátorovciLehel Horváth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu