Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pokračuje proces s mafiánskym hrobárom: Nevylučuje sa vynesenie rozsudku

Hlavné pojednávanie s Lehelom Horváthom označovaným za hrobára zločineckej skupiny sátorovcov.
Hlavné pojednávanie s Lehelom Horváthom označovaným za hrobára zločineckej skupiny sátorovcov. (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pokračuje v utorok hlavné pojednávanie s Lehelom Horváthom, označovaným za hrobára zločineckej skupiny dunajskostredského gangu sátorovcov. Na proces obžalovaného eskortovali príslušníci zásahovej jednotky Zboru väzenskej a justičnej stráže. Naposledy senát ŠTS odročil pojednávanie 10. novembra, keď ukončil dokazovanie vo veci a začali sa záverečné reči. Nevylučuje sa, že v utorok súd vynesie verdikt.

Lehel Horváth je okrem piatich vrážd obžalovaný aj zo skutkov podporovania a zosnovania zločineckej skupiny sátorovcov a krádeže 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Medzi zavraždenými bol aj bos skupiny Ľudovít Sátor, k vražde ktorého sa Lehel H. priznal.

Zatiaľ je väzobne stíhaný

Proces sa začal vo februári tohto roku. Lehel Horváth je stále väzobne stíhaný. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na neho obžalobu v septembri 2020.

Medzi ostatnými obeťami sú biele kone, ale aj jeden z ďalších bosov gangu Andrej Reisz. Ten bol označovaný za účtovníka skupiny. "Hrobár" ho mal zavraždiť už v roku 2006 po dohode s ďalšími členmi skupiny sátorovcov. Prvej vraždy Čabu Kariku sa podľa obžaloby mal dopustiť už v roku 2003. Svoje obete obžalovaný zastrelil, pomlel v mlynčeku na mäso. Zakopával ich v areáli bývalého družstva v Čótfe pri Dunajskej Strede.

Viac o téme: MafiaRozsudokSúd SátorovciLehel Horváth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu