Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V čase štrajku MHD možno v Bratislave využiť zadarmo kapacity zdieľaných bicyklov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA - Počas hodinového ranného štrajku MHD v hlavnom meste SR Bratislave bude cestujúca verejnosť môcť využiť zadarmo kapacity zdieľaných bicyklov. Jeden z prevádzkovateľov bikesharingu touto formou reaguje na dopravné obmedzenia.

"Umiestnili sme do celého  mesta takmer 300 bicyklov, ktorými sa bude dať počas štrajku dopraviť po Starom Meste, Novom Meste, Petržalke, Ružinove, Karlovej Vsi a Dúbravke," informoval hovorca spoločnosti Rekola Martin Žarnovický.

Štrajk v Bratislave: Mestská hromadná doprava bude na hodinu paralyzovaná (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Vysvetlil, že na odomknutie bicykla je potrebné si siahnuť mobilnú aplikáciu, kde sa nachádza aj mapa staníc a bicyklov, ktoré si je možné požičať. "Bicykel sa odomkne automaticky po tom, ako si užívateľ naskenuje jeho kód cez mobil. Po jazde je možné bicykel vrátiť na ktorúkoľvek stanicu v Bratislave vyznačenú v mobilnej aplikácii," dodal Žarnovický.

V čase štrajku MHD
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

V Bratislave a Košiciach môže byť mestská hromadná doprava (MHD) v pondelok ráno na hodinu paralyzovaná. Vodiči tunajších dopravných podnikov sa totiž od 8.00 do 9.00 h zapoja do výstražného štrajku. Zástupcovia zamestnancov dopravných podnikov ním chcú upozorniť, že štát stále finančne nepomohol ich podnikom s výpadkom príjmov spôsobeným pandémiou nového koronavírusu a hrozí rušenie liniek MHD i prepúšťanie.

V čase štrajku MHD
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Viac o téme: ŠtrajkBicykleBratislavaMHD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu