Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Matovič zdraví z Budapešti, šéfke ŠÚKL sa vyhrážajú: Zabijeme tvoje decko aj manžela! Výzva Hegerovi

Tlačová beseda ministra financií Igora Matoviča Zobraziť galériu (4)
Tlačová beseda ministra financií Igora Matoviča (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Opäť to vrie! Expremiér a súčasný minister financií Igor Matovič v piatok zaútočil na Štátny ústav pre kontrolu liečiv, ktorý pre nedostatok materiálov neodporučil očkovanie ruskou vakcínou Sputnik V.

Igor Matovič poslal pozdrav z Budapešti, kde rokoval o ruskej vakcíne Sputnik V (Zdroj: FB/Igor Matovič)

Bývalý premiér Igor Matovič, ktorý si vymenil post s Eduardom Hegerom, cez týždeň odletel do Ruska a neskôr do Maďarska. Dôvodom bola ruská vakcína Sputnik V, ktorú Matovič s bývalým ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím privítali na košickom letisku. O svojej ceste informoval v piatok na tlačovej konferencii, ktorá sa nakoniec zmenila len na vyhlásenie bez otázok a Igor Matovič pred novinármi ušiel. Navyše ich v miestnosti zamkli, aby ministra financií nemohli nasledovať a klásť mu otázky. Matovič tak doteraz nevystvetlil prečo on, ako minister financií rokuje o ruskej vakcíne. 

Vakcína, ktorá spustila vládnu KRÍZU: Sputnik V nie je identický s tým z odbornej štúdie!

Ruská strana nakoniec vypovedala so Slovenskom zmluvu a požiadala o vrátenie 200.000 dávok už dodaných vakcín Sputnik V. Rusi sa podľa Matoviča cítia byť mimoriadne poškodení tým, že Štátny ústav pre kontrolu liečiv zveril posúdenie vakcíny neregistrovanému laboratóriu, ktorého výsledky narušili reputáciu vakcíny po celom svete.

Igor Matovič poslal pozdrav
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Igor Matovič)

Matovič vyhlásil, že rozčarovanie ruskej strany plne chápe. Štvrtkovým rokovaním v Moskve chcel, ako tvrdí, dosiahnuť, aby Slovensko malo v Rusku pri téme Sputnika V naďalej "otvorené dvere". "To sa mi podarilo dosiahnuť. Viac však zatiaľ k tomu povedať nemôžem," skonštatoval minister. 

Vyhrážky šéfke ŠÚKL

Po tlačovke Igor Matoviča zverejnil manžel Zuzany Baťovej, ktorá ŠÚKL šéfuje, správu, v ktorej sa jej vyhrážal anonym. V nej sa okrem mnohých vulgarizmov nachádzajú aj vyhrážky, že jej „zabijú decko a manžela“, a obvinenia, že ona môže za tisícky mŕtvych na Slovensku. Radoslav Baťo nazval Matoviča nulou a obvinil ho, že práve on môže za takéto výhražné správy.

Zuzana Baťová
Zobraziť galériu (4)
Zuzana Baťová  (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

"Zodpovednosť za toto osobne má bula zvaná Igor Matovič, ktorá šikanuje a ponižuje vlastnú krajinu pred celým svetom. A chceš ma vyhodiť z práce? Skús to," napísal Baťo, ktorý neskôr príspevok vymazal. 

Výzva predsedovi vlády

Potom, ako Igor Matovič odletel do Ruska a neskôr do Maďarska, na interente sa objavila výzva adresovaná premiérovi Eduardovi Hegerovi a Slovenskej vláde. 

"Vážený pán predseda vlády SR, Eduard Heger, vyzývame Vás k verejnému odsúdeniu nenávistných prejavov a iniciovaniu prešetrenia vyhrážok voči pracovníkom a pracovníčkam ŠÚKL a Biomedicínskeho centra SAV. Ide o zamestnancov štátnych inštitúcii, ktorí si robia svoju prácu, a v dôsledku verejných vyjadrení politikov dostávajú nebezpečné vyhrážky adresované im a ich rodinám," píše sa v petícii.

Výzva adresovaná premiérovi Eduardovi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: mojapeticia.sk)

Viac o téme: VyhrážkyIgor MatovičŠÚKLSputnik V
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu