Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

AKTUÁLNE Ministrom práce sa opäť stal Milan Krajniak

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová dnes vymenovala Milana Krajniaka za ministra práce, sociálnych vecí a rodiny. Po vyše týždni sa nakoniec rozhodol na svoj post vrátiť. Pôvodne sa mal ministrom stať Jozef Hlinka, no hnutie Sme rodina nakoniec svoj výber prehodnotilo.

Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala Milana Krajniaka (Sme rodina) za ministra práce. Staronový minister sa vracia do čela rezortu po viac ako troch týždňoch od podania svojej demisie.

VIDEO Premiér a minister práce po vymenovaní

Krajniak zmenil názor po rozhovore s prezidentkou, jeho prioritou je kurzarbeit a očkovanie v DSS (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 10:30 Krajniak sa chce v najbližšom období zamerať najmä na schválenie dlhodobého stabilizačného programu pre firmy (trvalý kurzarbeit) a dokončenie očkovania v domovoch sociálnych služieb. 

Prezidentka vymenovala Milana Krajniaka za ministra práce, tento rezort je podľa nej kľúčový (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"To, čo teraz vidím ako najaktuálnejšie, sú dve veci. Na najbližšej schôdzi parlamentu bude v druhom a treťom čítaní rokovanie o takzvanom programe kurzarbeit alebo o dlhodobom stabilizačnom programe, aby aj potom, čo sa skončí táto pandemická kríza, sme vedeli v prípade potreby pomáhať ľuďom tým, že prispejeme zamestnávateľom na udržanie ich pracovných miest," povedal Krajniak. Druhou prioritou ministra je očkovanie v zariadeniach sociálnych služieb, ktoré podľa neho treba do leta ukončiť "všade tam, kde sú ľudia, ktorí požiadali o očkovanie, či už sú to klienti alebo zamestnanci".

Aktualizované 9:55 Krajniak zmenil rozhodnutie v stredu po dlhom rozhovore s prezidentkou. "Aj po tomto rozhovore som sa rozhodol prijať opakovanú ponuku Borisa Kollára," uviedol. Rozhovor s prezidentkou ho podľa jeho slov veľmi príjemne prekvapil. 

AKTUÁLNE Ministrom práce sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 9:53 Premiér Eduard Heger uviedol, že je rád, že na čele rezortu bude Krajniak. "Pán minister, vitaj v tíme," povedal premiér. 

AKTUÁLNE Ministrom práce sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 9:44 Rezort práce je vo vláde kľúčový, povedala prezidentka. "Slovensko veľmi potrebuje silného ministra práce, ktorý bude vnímať svoju misiu aj ako ľudskú skúšku," povedala Čaputová. Pod vedením Krajniaka podľa nej dokáže ministerstvo postupovať systémovo. 

AKTUÁLNE Ministrom práce sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ministrom sa mal stať Hlinka

Krajniak neočakávane oznámil odstúpenie z postu ministra práce po eskalácii koaličnej krízy 15. marca a svoje rozhodnutie vtedy označil za krok, ktorý má pomôcť vyriešiť situáciu medzi koaličnými partnermi. Strany SaS a Za ľudí vtedy žiadali pre nezvládnutie pandémie nového koronavírusu odstúpenie ministra zdravotníctva Mareka Krajčího a tiež odchod premiéra Igora Matoviča (obaja OĽaNO).

AKTUÁLNE Ministrom práce sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V novej vláde premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) zostal post ministra práce neobsadený, pretože prezidentka pôvodnú nomináciu hnutia Sme rodina neodobrila. Rezort dočasne viedol minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Návrat Krajniaka na ministerstvo oznámil predseda Národnej rady (NR) SR a hnutia Sme rodina Boris Kollár po stredajšom (7. 4.) rokovaní vlády.
 

Viac o téme: Milan KrajniakSme rodinaZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu