Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

O návrhu národného cintorína v Bratislave má plénum rozhodnúť až v máji

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - O návrhu legislatívy, ktorým by mohol popri Národnom cintoríne v Martine vzniknúť aj Národný cintorín v Bratislave majú poslanci Národnej rady (NR) SR rozhodnúť až na májovej schôdzi parlamentu. Plénum o návrhu novely zákona o Bratislave, ktorou sa mení aj novela zákona o poskytovaní dotácií v pôsobnosti ministerstva kultúry, rokovalo na aktuálnej schôdzi. Pred hlasovaním sa rozhodli bod programu presunúť. K návrhu mali výhrady okrem opozície aj niektorí koaliční poslanci.

Národný cintorín má vzniknúť povýšením bratislavského Ondrejského cintorína. Má byť logickým pokračovaním Národného cintorína v Martine z 19. storočia, ktorý je už zaplnený. Proti návrhu už vystúpili aj poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Martine. Iniciovali petíciu, ktorá vyjadruje nesúhlas s tým, aby bol za Národný cintorín Slovákov vyhlásený iný, ako ten v Martine. Poslanci v pléne pripomínali potrebu širokej diskusie s kultúrnou obcou, rezortom kultúry i verejnosťou.

Poslanci zároveň presunuli na májovú schôdzu aj vládny návrh novely zákona o kybernetickej bezpečnosti. Návrh má posilniť legislatívnu úpravu v oblasti kybernetickej bezpečnosti, ktorá sa zameriava na posilnenie právomocí príslušných vnútroštátnych orgánov.

Viac o téme: NávrhCintorínNárodnýBratislavaNR SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu