Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nemocnica v Komárne zatiaľ pokles pacientov s KORONAVÍRUSOM nezaznamenala

Testovanie v Komárne
Testovanie v Komárne (Zdroj: TASR/Milan Drozd)

KOMÁRNO - Nemocnica Agel Komárno pokles pacientov s novým koronavírusom zatiaľ nezaznamenala. Zdravotníci sa aktuálne starajú o 39 pacientov s ochorením COVID-19, traja z nich si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu.

Dobrou správou je pokles pozitívne testovaných zamestnancov nemocnice. „Z dôvodu pozitívnych testov na nový koronavírus je aktuálne práceneschopných osem zamestnancov, v karanténe nie je nikto. Celkovo nám aj pre iné ochorenia chýba 24 zamestnancov, túto situáciu však zvládame,“ informovala námestníčka pre úsek liečebno-preventívnej starostlivosti komárňanskej nemocnice Gabriela Filkóová.

Nemocnica vo svojom vakcinačnom centre denne očkuje približne 210 ľudí vakcínou od Pfizer/BioNTech. Od januára až doteraz zdravotníci zaočkovali vyše 11.500 ľudí, nezaznamenali žiadnu vážnu reakciu na očkovanie. „Podieľame sa najmä po stránke zdravotníckej súčinnosti a logistiky aj na spustení veľkokapacitného vakcinačného centra v Nitre, kde sa počas prvého víkendu po spustení zaočkovalo do 2000 ľudí,“ povedal riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

V komárňanskej nemocnici stále funguje mobilné odberové miesto. Za minulý týždeň vykonali zdravotníci 175 PCR testov, z ktorých bolo 17 pozitívnych a 979 antigénových testov s pozitivitou v 17 prípadoch. V nemocnici stále platia prísne protiepidemické opatrenia a zákaz návštev.

Viac o téme: NemocnicaPacientiKomárnoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu