Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Znenie novely vysokoškolského zákona pripraví expertná pracovná skupina

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Kvalitné znenie novely zákona o vysokých školách má pripraviť ešte pred jej predložením do medzirezortného pripomienkového konania expertná pracovná skupina. Ministerstvo školstva k jej vytvoreniu pristúpilo po rokovaniach s reprezentáciami vysokých škôl. Uviedol to odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR v reakcii na výzvu Ekonomickej univerzity v Bratislave na obnovenie konštruktívneho dialógu o vysokých školách.

"Veríme, že takouto konštruktívnou spoluprácou je možné postupne dosiahnuť spoločný cieľ, a tým je kvalitnejšie vysoké školstvo, ktoré zabezpečí študentom čo najlepšie vzdelanie," uviedlo ministerstvo.

Akademický senát, vedenie univerzity i jednotlivých fakúlt Ekonomickej univerzity v Bratislave v stredajšom vyhlásení uviedli, že prísľub širokej diskusie k otázkam týkajúcich sa akademickej samosprávy, riadenia vysokých škôl, fungovania a financovania vysokých škôl zostal iba v deklaratívnej rovine. Zdôvodnenia v návrhoch cieľov legislatívneho zámeru novely zákona o vysokých školách považujú za nedostatočné a založené na nepodložených tvrdeniach.

Návrh novely zákona o vysokých školách vyvolal nespokojnosť akademickej obce, viacero jej reprezentantov otvorene deklarovalo protest proti navrhovaným úpravám, ktorým vyčítajú najmä snahu o politický zásah do autonómneho fungovania vysokých škôl.

Viac o téme: NovelaVysokoškolský zákonVedyVýskumu a športuMinisterstva školstva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu