Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VLÁDNA KRÍZA Matovičovci sa po stretnutí klubu uzniesli jasne: Stojíme za premiérom, vyhlásil Šipoš

Klub OĽaNO sa uzniesol jasne.
Klub OĽaNO sa uzniesol jasne. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Poslanecký klub OĽANO plne stojí za premiérom Igorom Matovičom (OĽANO). Uviedol to predseda klubu Michal Šipoš. Zopakoval, že hnutie splnilo požiadavky na rekonštrukciu vlády demisiou ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO).

"Okrem hnutia Sme rodina sa k sebareflexii zatiaľ nepridala žiadna ďalšia koaličná strana. Naše hnutie opakovane deklaruje, že je proti predčasným voľbám," reagoval Šipoš. Koaličné strany SaS a Za ľudí v pondelok (15. 3.) oznámili, že žiadajú demisiu premiéra. Šéfovia strán vicepremiéri Richard Sulík aj Veronika Remišová sú ochotní vzdať sa funkcií vo vláde. SaS povedala, že ak Matovič neodstúpi, strana odíde z vlády. Za ľudí pripúšťa rovnaký scenár.

Anna Zemanová sa vyjadruje ku vládnej kríze a Igorovi Matovičovi (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Takto to ďalej nejde

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) jasne vyhlásila, že pod Matovičovým vedením už vo vláde nezostane, nevie tam presadzovať reformy. Hnutie Sme rodina nazvalo dianie v koalícii cirkusom, minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) oznámil svoju demisiu. Hovorí o geste pre čo najskoršie ukončenie krízy.

Viac o téme: Vládna krízaPoslanecký klubIgor MatovičOĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu