Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vo veci Pčolinského bude vykonávať úkony námestník generálneho prokurátora

1. námestník generálneho prokurátora SR Jozef Kandera
1. námestník generálneho prokurátora SR Jozef Kandera (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - V trestnej veci šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského bude v záujme vylúčenia akýchkoľvek pochybností o nestrannosti vykonávať úkony nadriadeného prokurátora v zastúpení generálneho prokurátora SR jeho námestník. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) Jana Tökölyová. Námestníkom generálneho prokurátora je Jozef Kandera.

Hovorkyňa vysvetlila, že "zákon o prokuratúre v znení neskorších predpisov a Trestný poriadok jasným spôsobom upravujú postupy v prípade, keď sú splnené podmienky na vylúčenie prokurátora z konania". V nedeľu Špecializovaný trestný súd rozhodol, že z korupcie obvinený riaditeľ SIS bude stíhaný väzobne. Rozhodnutie nie je právoplatné. Jeho advokátka Eva Mišíková informovala, že Pčolinský sa v nedeľu vzdal funkcie riaditeľa SIS.

Pčolinského zadržali príslušníci NAKA vo štvrtok (11. 3.) v skorých ranných hodinách. Obvinili ho, že on a bývalý námestník SIS Boris B. mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava K. vo výške 40.000 eur. Úplatok mal byť za to, aby SIS nesledovala Zoroslava K. Skutok sa mal stať v auguste minulého roka.

Viac o téme: NámestníkúkonyGPSISJozef KanderaVladimír Pčolinský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu