Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Konšpirátori sa neštítia ničoho: HOAX Vladimír Krčméry robil pokusy na ľuďoch! Infektológ sa bráni

Na snímke infektológ Vladimír Krčméry ako prvý Slovák počas očkovania proti ochoreniu COVID-19 v Nitre
Na snímke infektológ Vladimír Krčméry ako prvý Slovák počas očkovania proti ochoreniu COVID-19 v Nitre (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

BRATISLAVA - Na Slovensku sa od začiatku pandémie šíria rôzne hoaxy a nepravdy o koronavíruse. Rovnako sa šíria dezinformácie aj o očkovaní. Najnovšie si konšpirátory zobrali na mušku infektológa Vladimíra Krčméryho. Ten zvažuje aj trestné oznámenie.

Vedci Čekan a Krčméry diskutujú o pandémii pred rokovaním na Úrade vlády SR (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Uznávaný infektológ Vladimír Krčméry bol jedným z prvých na Slovensku, ktorý sa dal zaočkovať vakcínou Pfizer proti koronavírusu. Aj pri tomto akte sa však vynorili konšpirátori, ktorí tvrdili, že mu nepichli vakcínu, ale vitamíny. Slovensko je krajina, v ktorej ľudia najviac veria konšpiráciam. Tie sa šíria rýchlosťou blesku po sociálnych sieťach. Zvyčajne ide o príbehy od kamarátov, známych či, ako napríklad teraz, od iste pani Ľudmily. 

Záhada Krčméryho vakcinácie! Zdravotná sestra kúzelníčka? Kdeže, konšpirátori nevedia, ako sa používa ihla

Tá sa vyjadrila pre konšpiračné rádio Infovojna. Žená údajne žije  v Egypte a s Krčmérym sa rozprávala, že má údajne „zakázaný vstup do strednej Afriky, lebo tam robil zakázané pokusy s vakcínami“. Na hoax upozornila aj polícia na stránke Hoaxy a podvody SR. 

KONŠPIRÁTORI SÚ TOTÁLNE ZÚFALÍ A NEVEDIA, ČO BY SI EŠTE MALI VYMYSLIEŤ: NAJNOVŠIE ZAÚTOČILI NA VLADIMÍRA...

Uverejnil používateľ Hoaxy a podvody - Polícia SR Streda 10. marca 2021

"Infektológ Vladimír Krčméry pôsobil v Ugande, Sudáne a Keni, nie v Stredoafrickej republike. Afriku naposledy navštívil v roku 2017," informovala polícia. K hoaxom sa vyjadril aj samotný Krčméry, ktorý už na šíriteľov konšpirácii podal trestné oznámenie. 

"Náš tropický tím nikdy nerobil experimenty s vakcínami ani s liekmi. My zásadne liečime liekmi, ktoré nám dodáva Svetová zdravotnícka organizácia. A tak ako som spomenul, každá tá informácia je vymyslená a vykonštruovaná a nezakladá sa na pravde. Moja reakcia bola taká, že som podal trestné oznámenie," uviedol pre TV JOJ Vladimír Krčméry.

"Prečo sa konšpirátori neštítia šíriť klamstvá o konkrétnej osobe? Sú zúfalí. Nevedia, ako inak by mali presviedčať ostatných ľudí o svojich názoroch, a preto zachádzajú do najväčšieho suterénu - vybrali si tvár očkovacej kampane. Sú ochotní vymyslieť si čokoľvek a ublížiť akokoľvek," dodala polícia.

Viac o téme: OčkovanieHoaxPokusyVladimír Krčméry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu