Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Záhada Krčméryho vakcinácie! Zdravotná sestra kúzelníčka? Kdeže, konšpirátori nevedia, ako sa používa ihla

Prvým zaočkovaným Slovákom sa stal profesor Krčméry Zobraziť galériu (3)
Prvým zaočkovaným Slovákom sa stal profesor Krčméry (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

BRATISLAVA - Na Slovensku sa v sobotu večer v nitrianskej fakultnej nemocnici začalo s očkovaním proti ochoreniu COVID-19. Ako prvý dostal vakcínu infektológ Vladimír Krčméry. Reakcie konšpirátorov na seba nenechali dlho čakať. Polícia teda opäť vyvracia hoaxy, ktoré sa šíria na internete.

Slovensko začína s očkovaním proti KORONAVÍRUSu: Prvý dostal vakcínu profesor Krčméry

Aký je najznámejší predmet na Slovensku za uplynulé dni? Stala sa ním ihla, ktorá bola súčasťou striekačky použitej na vakcináciu profesora Krčméryho. Ako upozornila polícia, objavilo sa o nej niekoľko rôznych dezinformácií. Napríklad, že ihla vôbec neexistovala, prípadne zmizla tesne pred podaním vakcíny.

 

V prípade, že si chcete overiť, či spomínaná ihla existuje, postačí, ak si pozriete kompletné zábery z očkovania infektológa Krčméryho. To mohlo celé Slovensko sledovať naživo na internete, vysielali ho aj viaceré televízie. Zábery nájdete tiež v novinách. 

"Pozreli sme si znovu tlačovú besedu. Na predmetom úseku videa je ihla zreteľne viditeľná. "Stráca sa" iba na milisekundy počas toho, ako ňou zdravotná sestra manipuluje. Môže za to jej "veľkosť", tvar a vzdialenosť od kamery. Po podaní vakcinácie môže za jej "zmiznutie" princíp fungovania injekčných striekačiek," poznamenala polícia s tým, že konšpirátori šíria v tejto súvislosti hlavne dva motívy.

Záhada Krčméryho vakcinácie! Zdravotná
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto:facebook)

Uverejňujú výhradne fotografie z videa, na ktorých ihla nie je viditeľná. Je ale jasné, že špekulanti ich vyberajú zámerne. Ostatné sekvencie chýbajú. Na videu, ktoré uverejňujú, je tiež ihlu raz vidieť a raz nie. "Zdravotná sestra sťa by kúzelníčka najprv ihlu ukáže a potom ju šikovným trikom nechá zmiznúť, takže očkuje len akože," popisuje s poriadnou dávkou sarkazmu polícia.

Princíp fungovania ihly pri očkovaní, teda jej "záhadné zmiznutie" vysvetľuje podľa ochrancov zákona najlepšie nasledujúce video.

V súvislosti s očkovaním sa však šíria aj iné hoaxy. Ľudia, ktorí ich "vypustia do sveta", si často chybu uvedomia až v čase, keď je už neskoro. 

RADA NAD ZLATO: PO OČKOVANÍ VYPITE 4 LITRE VODY ...každé ospravedlnenie a sebareflexia sa cení, avšak oba statusy...

Uverejnil používateľ Hoaxy a podvody - Polícia SR Pondelok 28. decembra 2020
Viac o téme: OčkovanieVladimír KrčméryHoaxy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu