Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Odídenec zo Za ľudí Valášek má už všetkého dosť: Predsedovi parlamentu posiela ROZLÚČKOVÝ list!

Valášek sa lúči so šéfom parlamentu listom Zobraziť galériu (3)
Valášek sa lúči so šéfom parlamentu listom (Zdroj: Facebook/Tomáš Valášek)

BRATISLAVA - Známy a už bývalý predseda výboru pre európske záležitosti Tomáš Valášek, ktorý odišiel aj z klubu Za ľudí, má zrejme už všetkého dosť a dnes posiela predsedovi parlamentu list. Je rozlúčkový.

"Napísal som rozlúčkový list predsedovi parlamentu. O výbore, ktorému som donedávna predsedal, ale hlavne o tom, ako politici pristupujú k parlamentu s dešpektom, a čo s tým urobiť," uvádza v statuse Valášek.

Boris Kollár chce dneškom vládnu krízu ukončiť a argumentuje, že už má stanoviská všetkých strán (Zdroj: Topky/Maarty)

"Dovoľte mi oznámiť Vám touto cestou, že sa vzdávam funkcie predsedu Výboru NR SR pre európske záležitostí, a že v zmysle právomocí zverených predsedom výborov som 9. marca 2021 poveril vedením Výboru jeho podpredsedníčku Zitu Pleštinskú," začína riadky listu Valášek.

Parlament je v rebríčku dôveryhodnosti dlhodobo nízko

Kollárovi vyčíta aj aktuálny morálny stav NR SR. "Že je Národná rada nízko na rebríčku dôvery verejnosti, je dlhšie známe. Menej sa hovorí o dešpekte, s akým k nej pristupujú samotní polici. Že medzi ministrami či ministerkami je úplne normálne utrúsiť, že tí najtalentovanejší sedia vo vláde, tí menej šikovní v parlamente," pokračuje v liste Valašek.

Tomáš Valášek
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

"Pán predseda, dovoľte mi rozlúčiť sa poďakovaním kolegom vo výbore, bez ktorých by toto kvalitné posúdenie stanovísk SR nebolo možné. A srdečne poďakovať personálu Národnej rady za to, že pomáhajú poslancom zorientovať sa v komplikovaných európskych témach, poctivo strážia parlamentné tradície, ale zároveň ich pomáhajú modernizovať. (..) Prajem Vám veľa trpezlivosti a odhodlania pri navrátení rešpektu Národnej rade, ktorý si táto inštitúcia zaslúži. Bolo mi cťou sa na tejto misii ako predseda výboru podieľať," skončil Valášek.

Budúcnosť?

Tento list, ako sme sa neskôr od poslancovho asistenta dozvedeli, neznamená aj definitívny koniec a vzdanie sa mandátu poslanca. "Kontextom je jeho odchod z koaličnej strany. Mandátu poslanca sa teda nevzdáva," prízvukuje sa vo vyhlásení asistenta poslanca Valáška. Nateraz je však jasné, že Valášek už vyvinul iniciatívu smerom k mimoparlamentnému Progresívnemu Slovensku, pričom sa už stretol aj s jeho predsedníčkou Irenou Bihariovou a je možné, že zapustí korene práve tam.

Odídenec zo Za ľudí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Progresívne Slovensko)

Viac o téme: RozlúčkaListBoris KollárTomáš Valášek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu