Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Vyhradených 40-tisíc vakcín na očkovanie učiteľov sa naplnilo, povedal Krajčí

Marek Krajčí
Marek Krajčí (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Na očkovanie zamestnancov škôl bolo vyhradených 40.000 vakcín, pričom toto číslo sa už naplnilo. Pred stredajším rokovaním vlády to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO).

V súvislosti so zmenou očkovacej stratégie minister zdravotníctva uviedol, že tí, ktorí sa ešte nezaregistrovali v rámci prioritizácie skupín, čiže profesionáli, ktorí sa starajú o seniorov, sa budú môcť naďalej prihlasovať do formulára.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) po rokovaní vlády potvrdil, že v očkovaní učiteľov sa nebude pokračovať. Uviedol tiež, že bola naplnená kapacita 40.000 vakcín, ktoré boli pre nich určené. Gröhling chce s ministrom zdravotníctva diskutovať, aby sa v očkovaní učiteľov pokračovalo.

"Avšak bude platiť prioritizácia, ako sme povedali, to znamená, že do 70 rokov sa bude očkovať vakcínou od spoločnosti AstraZeneca a nad 70 rokov vakcínou od spoločnosti Pfizer," povedal Krajčí. Ako dodal, pokiaľ si bude chcieť niekto počkať na vakcínu od spoločnosti Pfizer, bude musieť počkať, kým budú starší ľudia zaočkovaní, a potom sa zníži veková hranica aj na túto vakcínu.

Viac o téme: UčiteliaPandémiaVakcínySlovenskoKoronavírusMarek Krajčí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu