Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Exsudca David Lindtner zostáva vo väzbe: Rozhodol o tom Najvyšší súd

David Lindtner
David Lindtner (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA Bývalý predseda Okresného súdu (OS) Bratislava III David Lindtner bude naďalej väzobne stíhaný. Rozhodol o tom vo štvrtok na svojom neverejnom zasadnutí Najvyšší súd (NS) SR. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

,,Senát 4T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvineného Dávida L., podanú proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (4.2.2021), ktorým bola žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu zamietnutá. Senát Najvyššieho súdu dospel k záveru, že dôvody väzby, tak, ako boli konštatované v ostatnom uznesení Najvyššieho súdu (12.11.2020) zostávajú nezmenené,” informovala hovorkyňa Alexandra Važanová.

Davida Lindtnera, podnikateľa Zoroslava Kollára a bývalú podpredsedníčku NS SR Jarmilu Urbancovú zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) minulý rok 28. októbra v rámci akcie Víchrica. Následne Ústavný súd SR 29. októbra 2020 dal súhlas na vzatie do väzby pre Jarmilu Urbancovú a Davida Lindtnera Všetci traja sú obvinení zo zločinu prijímania úplatku, prípadne zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu. O ich väzbe postupne rozhodoval ŠTS a NS SR.

Viac o téme: SudcaVäzbaDavid Lindtner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu