Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poslanec Sme rodina Pčolinský má KORONAVÍRUS: Druhýkrát za dva mesiace! Priebeh je horší

Peter Pčolinský Zobraziť galériu (2)
Peter Pčolinský (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Poslanec Sme rodina Peter Pčolinský má koronavírus. Znova. Prvýkrát ho bezpríznakovo prekonal ešte v decembri. Dnes mal opäť pozitívny test, no priebeh už bol oveľa horší.

Zdá sa, že mutácie koronavírusu spôsobujú aj to, že sa ľahko v krátkom čase nakazíte znova. To sa stalo aj Petrovi Pčolinského, poslancovi za hnutie Sme rodina. Prednedávnom sa v rovnakej situácii ocitla aj Mária Šofranko. 


KORONAVÍRUS Matematik po stretnutí s Čaputovou: Toto je drsná realita! Sme v dátovom pekle, nevieme nič


Druhýkrát za dva mesiace

"18.12. 2020 som mal pozitívny PCR test. Priebeh bol bezpriznakovy. Protilátky boli minimálne. 23.2. 2021 mám druhýkrát za dva mesiace pozitívny PCR test, avšak priebeh už je iný. Podstatne iný... Kašeľ, bolesť na hrudníku, bolesti celého tela, horúčky, únava atd.," napísal Pčolinský. 

Nové mutácie predstavujú komplikáciu

Nové varianty predstavujú podľa virológa zo Slovenskej akadémie vied Borisa Klempu komplikáciu. Pred pár dňami po stretnutí s prezidentkou upozonil, že juhoafrický a brazílsky variant nie sú len infekčnejšie, ale aj odolnejšie voči imunitnej odpovedi a vakcinácií. Rovnako existuje vyššia pravdepodobnosť opätovného nakazenia. "Preto je dôležité nerezignovať v snahe zabrániť šíreniu týchto nových variantov," apeloval. Potrebné je podľa neho preto striktne kontrolovať ľudí prichádzajúcich zo zahraničia a zaoberať sa identifikáciou nových typov vírusu.

Poslanec Sme rodina Pčolinský
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Druhýkrát sa nakazila aj Šofranko

Dvakrát v krátkom čase prekonala koronavírus aj poslankyňa OĽaNO Mária Šofranko. Po tom, ako sa počas Vianoc popasovala s koronavírusom, s ním bojovala ešte raz a takisto u nej prebiehal koronavírus horšie ako prvýkrát. Počas Vianoc mala bezpríznakový priebeh ochorenia s pozitívnym testom. Nepríjemnú správu sa druhýkrát dozvedela ale počas sviatku zamilovaných - na Sv. Valentína. "Prvý krát som ho dostala ako darček pod vianočný stromček, našťastie bol úplne bezpríznakový. Druhý krát ako darček na Valentína, tento krát so všetkými príznakmi," opisuje svoj stav Šofranko.

Viac o téme: Peter PčolinskýKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu