Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V rómskej osade v Sačurove odhalili len tri nové prípady ochorenia

Na dodržiavanie karantény v rómskej osade v obci Sačurov dohliadajú policajti i vojaci
Na dodržiavanie karantény v rómskej osade v obci Sačurov dohliadajú policajti i vojaci (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

SAČUROV - Len tri nové prípady ochorenia COVID-19 odhalilo v nedeľu antigénové testovanie u obyvateľov uzavretej rómskej osady v obci Sačurov v okrese Vranov nad Topľou. Na v poradí treťom komunitnom testovaní sa zúčastnilo 171 osadníkov. Ako uviedol starosta obce Peter Barát, vzhľadom na rapídne zníženie počtu nových prípadov nie je vylúčené, že karantenizovanie celej osady ukončia v pôvodne plánovanom termíne, 24. februára.

"V najbližších dňoch by mal zasadať krízový štáb obce, kde sa rozhodne o ďalšom postupe, či sa ukončí tento stav," povedal s tým, že obec bude aktuálnu epidemiologickú situáciu v Sačurove konzultovať aj s regionálnou hygieničkou.

Podľa Barátových ďalších slov zvládli obyvatelia osady jej uzavretie dobre, v závere pracovného týždňa plynulo realizovali aj vyplácanie sociálnych dávok. "Zabezpečili sme unimobunku, z ktorej zamestnanci pošty dávky vyplácali," ozrejmil.

O uzatvorení osady, v ktorej žije približne 750 ľudí, rozhodol okresný krízový štáb 3. februára po tom, čo sa v nej potvrdila pozitivita na ochorenie COVID-19 u 113 spomedzi 414 otestovaných osôb. Na opätovnom testovaní 11. februára sa zúčastnilo 298 ľudí, pozitívny výsledok testu malo 85 z nich. Pri uzatvorení osady napomáhajú policajti a vojaci.

Viac o téme: OsadaPandémiaSlovenskoKoronavírusSačurov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu