Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

KORONAVÍRUS FOTO Vodiči sa zdržia na hraničných priechodoch zo Slovenska do Rakúska

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Situácia na slovenských hraniciach je pokojná, bez výrazne zvýšených čakacích dôb pri vstupe na Slovensko. Vodiči sa však zdržia na hraničných priechodoch smerom do Rakúska. Uviedla to Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ).

"Policajti vykonávajú kontroly dodržiavania opatrení pri vstupe na územie SR v zmysle účinnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva. Čakacie doby sú len na výstupe zo Slovenska do Rakúska," spresnila Bárdyová.   Polícia posilnila od pondelka kontroly na hraniciach s Českom, Poľskom, Maďarskom a Rakúskom. Policajti budú kontrolovať dodržiavanie karanténnych opatrení a splnenie podmienok pred vstupom na územie Slovenska.

KORONAVÍRUS FOTO Vodiči sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Na hraniciach s Českom príslušný správca komunikácie uzavrel malé cestné priechody, a to Čadca - Milošová – Šance, Červený Kameň - Nedašova Lhota, Nová Bošáca – Březová a Skalica – Sudoměřice (stará cesta). Na spoločných hraniciach s Poľskom budú príslušným správcom komunikácie uzavreté cestné priechody Palota – Radoszyce, Nižná Polianka – Ožena, Kurov – Muszynka, Čirč – Leluchów, Lesnica – Szczawnica, Lysá nad Dunajcom – Niedzica, Tatranská Javorina - Lysa Poľana, Suchá Hora – Chocholów, Bobrov – Winiarczykówka, Novoť - Ujsoly.

KORONAVÍRUS FOTO Vodiči sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Ostatné cestné priechody je možné využívať ako doteraz, pri dodržaní karanténnych opatrení. Na hraniciach s Maďarskom a Rakúskom nedochádza k zmene otvorených či uzavretých cestných priechodov ani času ich otvorenia.

Hranice s Českom

Na cestných hraničných priechodoch s Českou republikou (ČR) v Žilinskom kraji Svrčinovec–Mosty u Jablunkova, Klokočov–Bíla a Makov–Bíla–Bumbálka je v súčasnosti plynulá premávka. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová. Doplnila, že polícia v Žilinskom kraji posilnila od pondelka na základe rozhodnutia vlády SR policajno-bezpečnostné kontroly na hraniciach s ČR. "Nejde o hraničné kontroly, ale cieľom je intenzívna kontrola dodržiavania karanténnych opatrení a splnenia podmienok pred vstupom na územie SR," uviedla Kremeňová.

Upozornila, že v Žilinskom kraji na hraniciach s ČR príslušný správca komunikácie uzavrel malý cestný priechod Čadca-Milošová–Šance. "Odporúčame občanom využiť ostatné komunikácie na cestu alebo na návrat zo zahraničia," podotkla krajská policajná hovorkyňa.

Viac o téme: HraniceSlovenskoRakúskoPriechodyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu