Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Minister Korčok navštívi Poľsko, Chorvátsko, Rumunsko a Ukrajinu

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok
Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) navštívi v pondelok a utorok (15. a 16. 2.) Poľsko, Chorvátsko, Rumunsko a Ukrajinu. Počas návštevy bude s rezortnými partnermi rokovať o aktuálnych otázkach bilaterálnej, regionálnej, európskej a medzinárodnej agendy. Informoval o tom tlačový odbor rezortu slovenskej diplomacie.

Prvou zastávkou diplomatickej cesty po štyroch európskych metropolách bude Varšava, kde sa stretne s ministrom zahraničných vecí Zbigniewom Rauom a ministrom pre európske záležitosti Konradom Szymańským. Z Varšavy šéf slovenskej diplomacie odcestuje do Záhrebu, kde sa stretne s ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí Gordanom Grlićom Radmanom.

Z Chorvátska Korčok odletí do Bukurešti, kde ho čakajú rokovania s ministrom zahraničných vecí Bogdanom Aurescom a prijme ho tiež predseda vlády Florin Citu. Poslednou zastávkou bude Kyjev, počas ktorej bude rokovať s ministrom zahraničných vecí Dmytrom Kulebom.

"S výnimkou Poľska ide o moju prvú ministerskú návštevu Chorvátska, Rumunska a Ukrajiny. S partnermi máme mnoho tém, ktorým sa chcem venovať. Okrem bilaterálnej a multilaterálnej spolupráce a diskusie, ako si pomáhať počas pandémie, však ide najmä o dobré susedské vzťahy v našom regióne," priblížil Korčok.

Viac o téme: Návšteva PoľskoChorvátskoUkrajinaRumunskoIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu