Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Drastický ZVRAT je za rohom! Na Slovensko vpadne arktický vzduch: Súži nás aj ďalšia nepriazeň počasia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Na Slovensko udrie poriadna zima! Meteorológovia hovoria o vpáde arktického vzduchu, ktorý pocítime už dnes večer. Ochladenie bude sprevádzané silným vetrom. Miestami preto hrozia snehové jazyky a záveje.  

VIDEO Do Bratislavy zavítala zima a Perinbaba

Do Bratislavy zavítala zima a Perinbaba (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Facebook/Polícia SR)

V Bratislave sa v stredu rozsnežilo (Zdroj: Topky/Maarty)

O tom, že sa schyľuje k výraznej zmene počasia, sme informovali už v pondelok. Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) avizovali, že vo štvrtok do našej oblasti vpadne arktický vzduch.

Drastický ZVRAT je za
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

Ako spresnili, počas dnešného dňa sa bude zo severného Talianska presúvať ďalej na východ tlaková níž. Tá prinesie zrážky aj nad naše územie. „Väčšinou budú vo forme snehu, no v nižších polohách, najmä v južnej polovici územia, miestami počítajte aj s dažďom (niekde len prechodne),“ uviedol SHMÚ na sociálnej sieti s tým, že o pár hodín sa citeľne ochladí.

Drastický ZVRAT je za
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

„Vo večerných hodinách sa naše územie začne dostávať na zadnú stranu tejto níže, vplyvom čoho k nám od severozápadu začne prenikať veľmi studený, pôvodom arktický vzduch,“ skonštatovali meteorológovia.

Drastický ZVRAT je za
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

Podľa ich slov ochladzovanie najskôr pocítime na krajnom západe a severozápade. „No studený vzduch sa v priebehu noci na štvrtok dostane na celé územie, pričom pokles teploty bude pokračovať aj počas dňa,“ podotkli.

Toto ochladenie však bude sprevádzané silným vetrom, ktorý podľa SHMÚ výrazne zníži pocitovú teplotu a miestami spôsobí aj tvorbu snehových jazykov a závejov.

Viac o téme: PredpoveďOchladeniePočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu