Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Nekompromisné rozhodnutie RÚVZ: Ďalší okres zajtra školy neotvorí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Základné a materské školy (MŠ) v okrese Bánovce nad Bebravou sa od pondelka (8. 2.) neotvoria. Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Trenčíne vydal vyhlášku, ktorá zriaďovateľom a riaditeľom škôl a školských zariadení v okrese zakazuje prejsť na prezenčnú výučbu.

Zákaz sa týka materských a základných škôl (ZŠ), špeciálnych ZŠ, zariadení starostlivosti o deti do troch rokov i základných umeleckých škôl (ZUŠ). Rovnako platí pre zariadenia, ktoré majú oprávnenie uskutočňovať výchovu a vzdelávanie, prevádzkarne starostlivosti o deti do šiestich rokov a prevádzkarne výchovy a mimoškolského vzdelávania detí a mládeže.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

"Zákaz sa nevzťahuje na zariadenia, ktoré poskytujú starostlivosť o deti zamestnancov orgánov štátnej správy a prevádzkovateľov na úseku kritickej infraštruktúry, zdravotníckych pracovníkov a ostatných pracovníkov v zdravotníctve. Tiež zamestnancov zariadení sociálnej starostlivosti a zamestnancov zabezpečujúcich zachovanie chodu hospodárstva a verejného života," uvádza sa vo vyhláške. Vyhláška nadobúda účinnosť 8. februára.

Viac o téme: OtvorenieŠkolyZákazRÚVZKoronavírusBánovce nad BebravouRegionálny úrad verejného zdravotníctvaPrezenčná výučba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu