Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pellegrini otvorene o Matovičovi: Ani za desať mesiacov nepochopil, čo je jeho úlohou

Igor Matovič a Peter Pellegrini
Igor Matovič a Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Igor Matovič (OĽANO) ani za desať mesiacov nepochopil, čo jeho úlohou vo funkcii predsedu vlády, myslí si jeho predchodca, nezaradený poslanec a líder mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Informovala o tom hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

"Je úplne neprijateľné, aby premiér týždeň nechodil na vládu a prizeral sa zboku jej rokovaniu v situácii, keď státisíce rodičov, učiteľov či starostov čakajú celé dni na aktuálne pokyny od vlády," skonštatoval Pellegrini v reakcii na Matovičove sobotné výroky.

Ako doplnil, možnosť poveriť vedením rokovania vlády jej podpredsedu nie je pre premiéra žiadnou priepustkou zo zodpovednosti. "Hľadať vo vláde dohodu a prijímať opatrenia pre celé Slovensko je jeho prácou, za ktorú berie plat, hoci podľa vlastných slov nemá z tejto práce žiadnu radosť," skonštatoval Pellegrini.

Premiér Matovič si myslí, že poveriť vedením vlády ministra financií Eduarda Hegera (OĽANO), ktorý je zároveň podpredsedom vlády, bolo správnym krokom. Zdržanie s ohlásením ďalších krokov v boji proti novému koronavírusu, ktoré sa verejnosť dozvedela až v piatok (5. 2.) večer, pripísal SaS. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Skonštatoval tiež, že byť premiérom aktuálne "nie je radosť".

Viac o téme: Igor MatovičSlovenskoPeter PellegriniOĽANOHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu