Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obhajca Kajetána Kičuru podal žiadosť o prepustenie svojho klienta z väzby

Kajetán Kičura
Kajetán Kičura (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Obhajca expredsedu Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetána Kičuru Rastislav Palovič podal na Úrad špeciálnej prokuratúry žiadosť o prepustenie svojho klienta z väzby. Potvrdil to obhajca s tým, že zatiaľ nemá informácie o termíne výsluchu pred Špecializovaným trestným súdom v Pezinku.

"Napriek tomu, že súdy fakticky uzatvorili dôvodnosť väzby môjho klienta, som podal predmetnú žiadosť o prepustenie z väzby, a to z dôvodu, že všetci ťažiskoví svedkovia vo vzťahu k môjmu klientovi už boli vypočutí. To zoslabuje dôvodnosť jeho väzby natoľko, že ju je možné minimálne nahradiť ponúkanými inštitútmi v zmysle Trestného poriadku vrátane navrhovanej povinnosti podrobiť sa kontrole aj technickým zariadením, ľudovo povedané, náramkom," povedal advokát.

Kajetán Kičura je vo väzbe od 23. apríla 2020, vlani v novembri Najvyšší súd SR rozhodol o jej predĺžení do 21. júna 2021. Trestné konanie pre medializované informácie o pochybeniach Správy štátnych hmotných rezerv pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a kúpe bytov na Konventnej ulici v Bratislave začala Národná kriminálna agentúra v marci 2020. Kajetán Kičura odmietol obvinenia súvisiace so zmluvami Správy štátnych hmotných rezerv, ako aj podozrenia spojené s dvoma bytmi, ktoré kúpil jeho syn.

Viac o téme: VäzeniePrepustenieŽiadosťObhajcaKajetán KičuraRastislav Palovč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu