Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AKTUÁLNE Milionár Jozef Brhel sa tak skoro na slobodu nedostane! Zadržali ho po výsluchu na NAKA

Jozef Brhel prišiel do budovy Policajného prezídia v Bratislave Zobraziť galériu (4)
Jozef Brhel prišiel do budovy Policajného prezídia v Bratislave (Zdroj: Ivan Mego)

BRATISLAVA - Obvinený podnikateľ Jozef Brhel priletel v pondelok večer súkromným lietadlom do Viedne. Odtiaľ sa presunul na Slovensko. Dnes ráno už prišiel do budovy Policajného prezídia v Bratislave, kde bude vypovedať.

13:10 Podľa zdrojov z prostredia vyšetrovania sa bude v jeho prípade postupovať rovnako, ako pri obvinených z akcie MÝTNIK, ktorých vyšetrovateľ navrhol stíhať väzobne. 

13:05 Podľa informácií Topky.sk vyšetrovateľ NAKA Jozefa Brhela po výsluchu zadržal. Na slobodu sa zrejme v najbližších hodinách nedostane. Podnikateľ, ktorý sa len pred pár hodinami vrátil súkromným lietadlom z Kanárskych ostrovov je obvinený z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a zločinu prijímania úplatku. Hrozí mu ža 15 rokov väzenia. Po výsluchu ho umiestnili do cely policajného zaistenia. 

13:00 Výsluch podnikateľa Brhela sa skončil po takmer troch hodinách. Advokati ostatných obviených už opustili budovu policajného prezídia opustili. 

Obvinený Jozef Brhel prišiel vypovedať na NAKA (Zdroj: Ivan Mego)

Jozef Brhel je jedným z ôsmich obvinených v kauze MÝTNIK. Jeho a ďalšieho obvineného Michala Suchobu počas piatkovej akcie Národná kriminálna agentúra nezadržala, pretože sa nachádzali mimo Slovenska. Brhel sa však rozhodol v pondelok večer vrátiť. 

Jozef Brhel prišiel vypovedať
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Ivan Mego)

EXKLUZÍVNE Akcia MÝTNIK: Státisícové úplatky! Vyšetrovateľ hovorí o organizovanej skupine

Jozef Brhel prišiel vypovedať
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Ivan Mego)

Jozef Brhel prišiel vypovedať
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Ivan Mego)

krátko pred desiatou hodinou prišiel do budovy Policajného prezídia aj so svojím advokátom. Na otázky novinárov odpovedal, že bude spolupracovať s políciou. Či sa neobáva toho, že by ho vzali do väzby, nepovedal.

Akcia MÝTNIK

Elitní policajti v piatok v skorých ranných hodinách zadržali niekoľko osôb, medzi nimi aj exšéfa Finančnej správy Františka Imreczeho či bývalého IT šéfa Finančnej správy Milana Gregu. Stíhaní sú za obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Vyšterovateľ obvinil aj podnikateľa Jozefa Brhela, ktorý bol však mimo Slovenskej republiky.

AKTUÁLNE Obvinený Brhel sa vracia na Slovensko: Priletel súkromným lietadlom

Obvinení je aj Peter Brhel. Špecializovaný trestný súd v Pezinku dnes rozhodol, že Peter Brhel a František Imrecze budú stíhaní väzobne. Dcéra Petra Brhela podala v súvislosti s piatkovým zásahom podnet na Inšpekciu ministerstva vnútra.

Viac o téme: VýpoveďObvinenie NAKAJozef BrhelMýtnik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu