Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Termín výsluchu Jozefa Brhela nie je známy: Sudkyňa bude informovať len o rozhodnutí

Jozef Brhel prišiel do budovy Policajného prezídia v Bratislave Zobraziť galériu (3)
Jozef Brhel prišiel do budovy Policajného prezídia v Bratislave (Zdroj: Pavel Neubauer - tasr)

BRATISLAVA - Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku nebude informovať o termíne výsluchu podnikateľa Jozefa Brhela, po ktorom rozhodne o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, či ho bude alebo nebude stíhať väzobne.

"Sudkyňa pre prípravné konanie rozhodla, že vzhľadom na neverejnosť prípravného konania nebude súd verejnosť informovať o termíne úkonu o návrhu na väzbu obvineného Jozefa Brhela. Súd bude informovať o tom, ako o návrhu prokurátora rozhodol," informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Prokurátor ÚŠP v stredu (3. 2.) podal návrh na väzobné stíhanie zo všetkých troch dôvodov - a to z obavy, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu (úteková väzba). Zároveň z obavy, že bude pôsobiť na spoluobvinených alebo na svedkov, alebo mariť dôkazy (kolúzna väzba) a aj z obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti, že dokoná trestný čin alebo spácha trestný čin, ktorým hrozil (preventívna väzba).

Jozef Brhel je obvinený v rámci akcie Národnej kriminálnej agentúry pod názvom Mýtnik. Všetky obvinenia odmieta. Je hospitalizovaný v ružinovskej nemocnici v Bratislave z dôvodu zlého zdravotného stavu. V rámci akcie zadržali aj bývalého šéfa Finančnej správy SR Františka Imreczeho, ako aj podnikateľovho brata Petra Brhela. Oboch vzal ŠTS v Pezinku v pondelok (1. 2.) do väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné.

Viac o téme: RozhodnutieSudkyňaVýsluchTermínJozef Brhel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu