Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

AKTUÁLNE Obvinený Brhel sa vracia na Slovensko: Priletel súkromným lietadlom

Peter Brhel
Peter Brhel (Zdroj: Pavel Neubauer - tasr)

BRATISLAVA - Obvinený podnikateľ Jozef Brhel sa vracia na Slovensko. Vyšetrovateľ ho spolu s ďalšími obvinil v kauze Mýtnik.

Jozef Brhel podľa informácií Plus7dní v pondelok neskoro večer priletel do Viedne súkromným lietadlom. Spolu s ním bola ešte jedna osoba. Na letisku prestúpil do dodávky, ktorá ho odviezla k terminálu. 

Z čoho obviňujú Imreczeho a ďalších? Státisícové úplatky! Vyšetrovateľ hovorí o organizovanej skupine

Na letisku sa objavili aj dve rakúske policajné hliadky ako aj slovenské auto s diplomatickou značkou. Jozef Brhel mal nasadnúť do jednej z dvoch škodoviek, ktoré dostali povolenie vojsť do letiskových prietorov. 

Kauza Mýtnik

Elitní policajti v piatok v skorých ranných hodinách zadržali niekoľko osôb, medzi nimi aj exšéfa Finančnej správy Františka Imreczeho či bývalého IT šéfa Finančnej správy Milana Gregu. Stíhaní sú za obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. 

Vyšterovateľ obvinil aj podnikateľa Jozefa Brhela, ktorý bol však mimo Slovenskej republiky. Obvinení je aj Peter Brhel. Špecializovaný trestný súd v Pezinku dnes rozhodol, že Peter Brhel a František Imrecze budú stíhaní väzobne. Dcéra Petra Brhela podala v súvislosti s piatkovým zásahom podnet na Inšpekciu ministerstva vnútra.

Viac o téme: Obvinenie NAKAJozef Brhel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu