Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Trnavská nemocnica láme rekordy: Počet pacientov aj úmrtí nebol nikdy väčší!

Fakultná nemocnica v Trnave
Fakultná nemocnica v Trnave (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

TRNAVA – Vo Fakultnej nemocnici (FN) Trnava je aktuálne hospitalizovaný rekordný počet pacientov s ochorením COVID-19. S potvrdeným ochorením ich je 119, ďalších 10 má naň podozrenie. Z toho je na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení deväť a na jednotke intenzívnej starostlivosti 12 pacientov, 21 potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Uviedol to referent pre vzťahy s verejnosťou FN Matej Martovič.

Kapacita lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19 je v Trnave aktuálne 166. "Za mesiac január evidujeme 134 úmrtí pacientov s týmto ochorením, pričom príčinu úmrtia určí až pitva," uviedol Martovič. Je to zatiaľ najvyšší počet úmrtí v rámci pandémie.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vo FN k 1. februáru zaočkovali vyše 5900 záujemcov. Nemocnica má vlastný poradovník náhradníkov na očkovanie, podľa Martoviča je v ňom 1900 mien. "Z tohto zoznamu sme zaočkovali približne 100 ľudí. FN však rozmrazuje a mieša vakcíny počas očkovacieho dňa, čo znamená, že nám zostane maximálne päť nevyužitých vakcín z dôvodu, že sa registrovaní ľudia cez portál korona.gov.sk nedostavia na očkovanie," doplnil. Počet pozitívne testovaných zamestnancov FN klesol na 63, z nich je osem lekárov a 35 zdravotných sestier.

Viac o téme: RekordNemocnicaPacientiHospitalizovaníTrnavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu