Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Spoločným cieľom prokuratúr Slovenska a Ukrajiny je boj proti korupcii, hovorí Žilinka

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka
Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka (Zdroj: TASR – Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Efektívny boj proti korupcii, nadnárodnému organizovanému zločinu a ekonomickej kriminalite je spoločným cieľom orgánov prokuratúry Slovenska a Ukrajiny. Uviedol to generálny prokurátor SR Maroš Žilinka, ktorý v utorok prijal mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Ukrajiny v Slovenskej republike Jurija Mušku.

Ako o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová, obaja skonštatovali, že úroveň vzťahov a spolupráce medzi generálnymi prokuratúrami oboch štátov je na vysokej úrovni a majú záujem na ich ďalšom rozvoji.

Veľvyslanec Ukrajiny vyslovil prianie efektívne bojovať proti korupcii a trestnej činnosti oligarchov, k čomu by mohlo výrazne prispieť odovzdanie skúseností Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR ukrajinskej Špecializovanej antikorupčnej prokuratúre. "Slovenské skúsenosti praktického boja s korupciou sú pre ukrajinskú stranu veľmi podnetné," povedal po stretnutí Muška.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Predmetom rokovania bola aj problematika medzinárodnej justičnej spolupráce vrátane možností výkonu úkonov právnej pomoci v oblastiach Krymskej autonómnej republiky a mesta Sevastopol, ako aj územia Doneckej a Luhanskej oblasti, ktoré fakticky nie sú pod kontrolou Ukrajiny. To v kontexte pozície SR, ktorá podporuje suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny.

Viac o téme: KorupciaCieľProkuratúraSlovenskoUkrajinaMaroš Žilinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu