Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Meno muža, ktorý si z Afriky nelegálne doviezol tigra, je známe: Podnikateľ s MEGApodvodmi na krku!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Polícia SR)

ŽIHÁREC - Polícia v utorok informovala o prípade, ktorý je v našich končinách nezvyčajný. Nie každý si totiž môže dovoliť poľovačku v Juhoafrickej republike. A už vôbec nie, aby si dal "trofej" v podobe uloveného tigra doviezť na Slovensko. Už prvotné informácie teda smerovali k tomu, že obvinený Ján z obce Žihárec nebude len "taký obyčajný občan."

Podľa našich informácií ide o podnikateľa Jána Kolozsiho, ktorý rozhodne netrie biedu. Aktuálne mu však hrozí päť rokov za mrežami. Vypomstila sa mu jeho lovecká vášeň. Bez povolenia na dovoz, ktoré vydáva rezort životného prostredia, si dal na Slovensko doviezť úlovok z Juhoafrickej republiky - tigra džungľového.

Meno muža, ktorý si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia SR)

Zviera potom hrdo vystavoval vo svojom dome. Nemalo však ísť len o bezcielne chvastúnstvo, podľa polície ho používal na propagáciu podnikateľskej činnosti práve v súvislosti so sprostredkovaním poľovačiek v spomínanej Juhoafrickej republike. 

Prípadom sa už zaoberá polícia. Kolozsimu hrozí jeden až päť rokov v base. Čelí obvineniu z prečinu porušovanie ochrany rastlín a živočíchov.

Prečítajte si aj: Starosta so synom si mali objednať päť vrážd: Na povrch vyplávali ďalšie kšefty, biznis s dépeháčkarmi

Podnikateľ nevedel preukázať spôsob nadobudnutia tigra. Celková spoločenská hodnota exempláru predstavuje 28-tisíc eur.
Zobraziť galériu (3)
Podnikateľ nevedel preukázať spôsob nadobudnutia tigra. Celková spoločenská hodnota exempláru predstavuje 28-tisíc eur.

Známe meno

Je však známe, že nejde o prvé problémy, ktoré má Kolozsi na krku. Portál Aktuality už v minulosti informoval, že práve tento muž má patriť k skupine slovenských "texasanov" - podnikateľov, ktorí pôsobia na juhu Slovenska a obchodujú s ropnými produktmi.

Samotný Kolozsi je teda spolu s ďalšími osobami obvinený vo viacerých prípadoch daňových podvodov. Tie ho však do väzby nedostali. Domové prehliadky mu ale poriadne zavarili, keďže hodnotný exemplár tigra mala nájsť polícia práve počas nich.

Kauza ministra Gála: Jeho žena figuruje v miliónovom projekte, jej spoločník sa sporí s daniarmi

Ako ale mali prebiehať nezákonné obchody "texasanov"? Pohonné hmoty si mali predávať len na papieri. Neskôr si niektoré firmy z reťazca pýtali vyplatenie vratky DPH od štátu. Iné, ktoré mali daň zaplatiť, skončili prepísané na biele kone.

Aktuality priblížili, že firmu Jopi, ktorá žiadala nadmerné odpočty DPH, zastupoval aj dnes už exminister spravodlivosti Gábor Gál. Skupina mala okrem iného podplácať policajné špičky - a to prostredníctvom Františka Böhma a Ľudovíta Makóa. 

Viac o téme: TigerTrofejPolícia Obvinenie Slovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu