Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Banská Bystrica otestovala takmer 2-tisíc záujemcov

Druhé kolo celoplošného testovania na koronavírus v Banskej Bystrici
Druhé kolo celoplošného testovania na koronavírus v Banskej Bystrici (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

BANSKÝ BYSTRICA – Druhý deň dobrovoľného cieleného komunitného testovania na ochorenie COVID-19 v Banskej Bystrici pokračuje bez problémov. V nedeľu o tom popoludní informovala Dominika Mojžišová z tlačového oddelenia mesta.

„V nedeľu do 12.00 h sme stihli otestovať 1801 záujemcov, z toho 14 je pozitívnych na ochorenie COVID-19,“ dodala. V Banskej Bystrici v nedeľu od 8.00 h do 18.00 h pokračuje dobrovoľné cielené komunitné testovanie na ochorenie COVID-19. Určené je pre pracujúcich, ktorí majú trvalý pobyt alebo miesto výkonu práce v okrese Banská Bystrica a zároveň majú potvrdenie od zamestnávateľa, v ktorom je uvedené, že nemôžu pracovať z domu. Mesto chce takto ochrániť svojich obyvateľov a pomôcť k zlepšeniu súčasnej pandemickej situácie v Banskobystrickom okrese.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Na dobrovoľnom testovaní sa počas soboty (16. 1.) zúčastnilo 4645 ľudí, z toho 34 bolo pozitívnych. „Spolu s odborníkmi sme presvedčení, že nie celoplošné testovanie, ale práve takýto model má v súčasnom období zmysel,“ uviedol primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko. K dispozícii majú ľudia počas nedele 12 odberových miest, prevažne v základných školách.

Viac o téme: TestovanieBanská BystricaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu